Help

Accountbeheer Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Waarom heb ik een e -mailbericht ontvangen met mijn klantnummer?

Als je maar één e -mailbericht hebt ontvangen met je klantnummer, is het mogelijk dat iemand de verkeerde informatie heeft ingevoerd bij het beheren van zijn of haar account. Dit kan ertoe hebben geleid dat het systeem je klantnummer heeft gestuurd, in plaats van dat die persoon het klantnummer heeft ontvangen. Als dit het geval is, kun je de e -mail negeren.

Als je echter meerdere kopieën van dit bericht achter elkaar ontvangt, probeert iemand mogelijk toegang tot je account te krijgen. In dat geval moet je je onmiddellijk aanmelden bij je GoDaddy -account, bevestigen dat je accountinformatie juist is en je wachtwoord wijzigen om ongeautoriseerde toegang tot je account te voorkomen.

Volgende stappen

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.