Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Voltooien van een biedings-/tegenbodveiling

Zodra een bod is geaccepteerd, ontvangt de koper een e -mail met gefeliciteerd . De verkoper ontvangt een e -mail Gefeliciteerd met je naam verkocht waarin staat "doe nu niets, we nemen contact met je op zodra we de ontvangst van het geld hebben gecontroleerd".

Vijf dagen nadat de koper GoDaddy heeft betaald, ontvangt de verkoper de overdrachtsautorisatie -e -mail waarin staat dat hij de domeinnaam nu kan verhuizen naar de koper. De periode van 5 dagen is van kracht, zodat het geld kan worden geverifieerd.

10 dagen na de aanvaardingsdatum van het bod ontvangen zowel de koper als de verkoper dit ter herinnering dat de transactie voor de domeinnaam solddomain.com binnen 10 dagen voltooid zal zijn. Als je vragen hebt of opmerkingen, neem dan contact met ons op via e -mail.

15 dagen na de acceptatiedatum van het bod ontvangen zowel de koper als de verkoper dit. Dit is een extra herinnering dat de transactie voor de domeinnaam solddomain.com binnen 5 dagen voltooid zal zijn. Als je vragen hebt of opmerkingen, neem dan contact met ons op via e -mail.

20 dagen na de acceptatiedatum van het bod ontvangen zowel de koper als de verkoper een Deze transactie is voltooid. Bedankt voor je zakelijke e -mail en we geven het geld vrij aan de verkoper.

Opmerking: Als een koper de domeinnaam niet heeft ontvangen, moet deze binnen 15 dagen nadat de aankoop is verwerkt contact opnemen met de supportafdeling, zodat het personeel van GoDaddy -veilingen een escalatie kan maken en we de transactie kunnen markeren als 'Betwist'. We maken geen geld vrij totdat het geschil is opgelost. Als de koper niet binnen 15 dagen na de aanvaardingsdatum van het bod contact met ons opneemt, wordt het geld vrijgegeven aan de verkoper.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.