Voer traceroutes uit op Windows

Traceroutes kunnen helpen bij het identificeren van een netwerkprobleem. Voer in Windows een traceroute uit met de opdrachtprompt.

1. Voer cmd.exe uit voor uw versie van Windows:
    • Windows 8: klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Uitvoeren . Voer vervolgens cmd in en selecteer OK .
    • Windows 10: Voer in het menu Start cmd in en selecteer de Enter -toets.
  2. De MS-DOS-prompt of het opdrachtpromptvenster wordt geopend. Voer tracert yourdomain.tld in en selecteer de Enter -toets.
  3. Microsoft Windows [versie 10.0.18363.1256]
    (c) 2019 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden.

C: \ WINDOWS \ system \ tracert coolexample.com
  4. Nadat de traceroute is voltooid, selecteer je alles ( Ctrl+A ) en kopieer je ( Ctrl+C ).
  5. Plak ( Ctrl+V ) dit in een tekstdocument (zoals Kladblok of WordPad) zodat je er later naar kunt verwijzen.