Help

GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Voeg productcategorieën toe

Help je klanten om snel te vinden wat ze nodig hebben in je winkel door productcategorieën te maken. Als een bepaalde categorie veel producten bevat, overweeg dan om subcategorieën te maken, zoals Kleding: Dames, Heren en Kinderen. Je kunt de categorieën ook opnieuw indelen, zodat de populairste als eerste worden weergegeven.

Categorieën verschijnen bovenaan de winkelpagina van je winkel

Opmerking: Hoofdcategorieën kunnen slechts twee niveaus van subcategorieën hebben. Dus "Kleding > Dames > Schoenen" zou werken, maar "Kleding > Dames > Schoenen > Sandalen" niet.

 1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open je product. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
 2. Klik in de lijst Producten op Webwinkel en klik op Beheren naast het account dat je wilt gebruiken.
 3. Klik op het tabblad Producten op Categorieën .
 4. Klik op de pagina Categorieën op Categorie toevoegen .
 5. Voer een categorienaam in , plus een optionele titel en beschrijving .
  Vul de velden Categorie toevoegen in om zoekmachines te helpen klanten naar je site te leiden

  Opmerking: hoewel alleen de categorienaam vereist is, helpt het invullen van de velden Titel en Beschrijving klanten je te vinden via zoekmachines zoals Google®.

  Als je bijvoorbeeld in het veld Titel trefwoorden toevoegt die vaak aan die categorie worden gekoppeld, wordt de kans groter dat klanten die met die trefwoorden zoeken, je pagina’s vinden.

  Je beschrijving wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines die je categorie samenvatten. Een snelle beschrijving van de specifieke functies van je categorie kan de aandacht van klanten trekken.

 6. Als je klaar bent, klik je op Opslaan om het venster te sluiten. De categorie wordt toegevoegd aan de pagina Categorieën. (Klik op Winkel weergeven om te zien hoe het er voor klanten uitziet.)

Nadat je categorieën hebt gemaakt, kun je deze eenvoudig wijzigen of verwijderen. Je kunt een categorie ook in een subcategorie veranderen of deze naar wens opnieuw indelen.

Andere opties op de pagina Categorieën
Wijzig een categorie Klik op het potloodpictogram naast de categorie die je wilt bewerken.
Verwijder een categorie Klik op het prullenbakpictogram naast de categorie die je wilt verwijderen. Klik op OK als je wordt gevraagd om je actie te bevestigen.
Verander categorie in een subcategorie Klik en sleep in één beweging een bestaande categorie onder en rechts van wat de bovenliggende categorie wordt.
Categorieën verplaatsen door te slepen
Categorieën opnieuw indelen Klik op het linker gestippelde vak van een categorie om deze boven of onder een andere categorie te slepen.
Maak een subcategorie door naar rechts te slepen

Volgende stap

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.