Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Beheerde WordPress -e -commerce Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Voeg mijn trackingnummer toe aan een bestelling in Managed WordPress Ecommerce en Managed WooCommerce Stores

Met Managed WooCommerce Stores kun je trackinginformatie voor zendingen rechtstreeks toevoegen aan je WooCommerce -bestellingen. In dit artikel worden de stappen uitgelegd om een trackingnummer aan een bestelling toe te voegen.

  1. Meld je aan bij WordPress .
  2. Navigeer naar WooCommerce en klik op Bestellingen .
  3. Zoek de bestelling waaraan je trackinginformatie wilt toevoegen en selecteer in de kolom Tracking zending [+] Tracking verzending toevoegen . Er verschijnt een modal.
  4. Voer het trackingnummer van de zending in dat je vervoerder je heeft verstrekt. Het systeem probeert automatisch een tracking -URL en de naam van de provider op te geven.
  5. Als de automatische detectie niet werkt, kun je handmatig een tracking -URL en provider toevoegen en Volgende selecteren.
  6. Selecteer welke regelitems uit de order in deze verzending worden opgenomen.
  7. Vink indien gewenst het vakje aan om deze bestelling als voltooid te markeren .
  8. Selecteer Tracking van zending opslaan .

Je klant ontvangt nu een e -mail waarin staat dat de verzending onderweg is. Je kunt je trackingnummer, provider en aantal regelitems bekijken dat wordt bijgehouden. Als er een tracking -URL is toegevoegd, kun je door op het trackingnummer te klikken de trackinginformatie op de site van je provider bekijken.

Opmerking: Als je een aanvullend trackingnummer hebt om op te geven, raadpleeg je de link [+] Tracking van zending toevoegen en herhaal je het proces.

Meer informatie