WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Voeg het robots.txt -bestand toe aan mijn WordPress -site

Zoekmachines, zoals Google, Yahoo! en Bing, gebruiken robots om de pagina's en mediabestanden van je site te crawlen om ze te indexeren, zodat ze kunnen worden weergegeven bij de zoekresultaten. Als je het robots.txt -bestand op je site hebt, kun je verschillende richtlijnen instellen om het crawlen van specifieke delen van je site toe te staan of te weigeren. Voorkomen dat robots minder belangrijke pagina's en bestanden crawlen, kan de serverbelasting helpen verminderen. Het voorkomt ook dat robots hun crawlquotum per site bereiken voordat ze de kans krijgen om belangrijke pagina's te doorlopen.

  1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Installeer en activeer de Yoast SEO -plug -in .
  3. Selecteer Yoast SEO in het menu aan de linkerkant en selecteer vervolgens Tools .
  4. Selecteer Bestandseditor .
  5. Selecteer onder robots.txt , robots.txt -bestand maken . Een nieuwe pagina met code wordt geladen. Dit is een ontwikkelaarsweergave van je site gemaakt door Yoast voor geavanceerde probleemoplossing. Je kunt teruggaan naar het WordPress -dashboard met de terugknop van je browser.
    Opmerking: als je al een robots.txt -bestand op je site hebt, kun je het bestand bewerken .

Wanneer je teruggaat naar de pagina Bestandseditor in je WordPress -dashboard, zie je het zojuist gemaakte robots.txt -bestand. Op de server staat het bestand in de hoofdmap van je WordPress -site.

Verwante stappen

Meer informatie