Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Voeg een NS -record toe

NS -records geven aan welke DNS -server gezaghebbend is voor een domeinnaam en stellen je in staat subdomeinzones te delegeren aan andere DNS -providers. Je kunt aangepaste NS -records toevoegen om de gezaghebbende servers van een subdomein te definiëren, zoals blog.mycoolnewbusiness.com , die bepalen waar de DNS -records worden opgeslagen en beheerd voor het subdomein. Als je domein gebruikmaakt van GoDaddy -naamservers , behandelen wij je standaard NS -records voor je en kun je die standaardrecords niet bewerken of verwijderen.

Opmerking: NS -records zijn geen naamservers voor je domein. Als je je naamservers moet wijzigen, moet je verschillende stappen volgen .
 1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
 2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
  selecteer een enkel domein
 3. Selecteer DNS om je DNS -records te bekijken.
  selecteer het tabblad dns
 4. Selecteer Nieuw record toevoegen en selecteer vervolgens NS in het menu Type .
 5. Voer de gegevens in voor je nieuwe NS -record.
  • Naam : De hostnaam of het voorvoegsel van het record, zonder de domeinnaam. Voer & commat; om het record op uw hoofddomein te plaatsen of voer een voorvoegsel in, zoals ns1 of ns2 .
  • Waarde : De naamserver waarnaar het record verwijst, zoals ns1.coolexample.com .
  • TTL (Time to Live) : De hoeveelheid tijd die de server in cache moet plaatsen voordat deze wordt vernieuwd. De standaardinstelling is 1 uur.
 6. (Optioneel) Selecteer Meer records toevoegen om meerdere DNS -records tegelijk toe te voegen. Selecteer als je van gedachten verandertscreenshot van het pictogram voor het verwijderen van een dns -record Verwijderen om records te verwijderen die nog niet zijn opgeslagen.
 7. Selecteer Opslaan om je nieuwe record toe te voegen. Als je meerdere records tegelijk hebt toegevoegd, selecteer je Alle records opslaan .
  • Als je domein domeinbescherming heeft, moet je je identiteit verifiëren. Als je tweestapsverificatie (2VS) ten minste 24 uur is ingeschakeld in je account, voer dan de code in die we je hebben gestuurd via sms of een authenticatie-app. Of voer het eenmalige wachtwoord in dat we hebben gestuurd naar het e-mailadres van de geregistreerde.

De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Verwante stappen

Meer informatie