Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Websites + Marketing Help

Voeg een headervideo toe aan mijn website

Met een video in je websiteheader kun je je site visueel aantrekkelijker maken of je producten en services laten zien. Als je de uitstraling van je header wilt wijzigen, kun je je thema wijzigen. Video’s in je header worden afgespeeld zonder geluid. Klanten die je websites op mobiele apparaten bekijken, zien alleen de thumbnail, zodat je pagina sneller geladen wordt.

Opmerking: je kunt alleen je eigen video's uploaden of linken naar Vimeo -video's in je header. Als je een YouTube -video wilt toevoegen, voeg dan een videosectie toe .

Heb je een beetje extra hulp nodig? Krijg deskundig advies over het plannen van video‘s van een GoDaddy-expert.

 1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
 2. Scrol naar Websites + Marketing en selecteer Beheren naast je website.
 3. Selecteer Website bewerken of Site bewerken om je website-editor te openen.
 4. Selecteer je header (de eerste sectie van je startpagina) en selecteer vervolgens de pijl naast je omslagmedia.
  Schermafbeelding van de pijl naast de omslagmedia-afbeelding.
 5. Selecteer Video.
 6. Selecteer Video wijzigen.
 7. Sleep je video naar het uploadgedeelte of selecteer Een video toevoegen om toegang te krijgen tot je computer. Of je kunt een video kiezen die je al hebt geüpload of een stockvideo.
 8. Opmerking: als je je eerste drie video's hebt overschreden, moet je je GoDaddy- en Vimeo -accounts koppelen .

 9. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen terwijl je bezig bent. Publiceer je site zodat iedereen je wijzigingen kan zien.

Best practices voor videoheaders

 • Headervideo’s hebben geen geluid, zodat de gebruiker niet wordt afgeleid of het langer duurt om de pagina te laden. Als je wilt dat de video wordt afgespeeld met geluid, dan moet je een video toevoegen aan je site.
 • De beste video’s voor headers zijn korte loops (maximaal 30 seconden). Als je video erg kort is (minder dan 5 seconden), probeer dan de begin- en eindscène hetzelfde te maken, zodat de video niet schokkerig is wanneer deze terug gaat naar het begin van de loop.
 • Een effectieve video kan je helpen om:
  • Klanten een voorproefje te geven. Laat zien hoe alles er achter de schermen aan toe gaat of hoe de interactie met je medewerkers in zijn werk gaat vanuit het standpunt van de klant.
  • Je producten te promoten. Laat mensen zien die je producten gebruiken, zodat klanten zich kunnen voorstellen wat ze zelf met de producten kunnen doen. Of laat de beste functies van je product zien.
  • De sfeer te laten zien. Neem je publiek mee op avontuur, vooral als je evenementen organiseert of je bezighoudt met hospitality. Of geef een tour door je winkel, spa, restaurant of café.
 • Video's moeten simpel zijn en bewegingen moeten geleidelijk en soepel verlopen, niet schokkerig of te snel.
 • Gebruik video’s met een doel. Video’s trekken de aandacht, maar mogen niet afleiden van de rest van je site.
 • Zorg ervoor dat de kleur van je website-inhoud niet wegvalt bij de kleuren van je video. Als dit wel het geval is, dan is je tekst moeilijk te lezen door de achtergrond.
 • Voorkom tekstoverlap in je video, zodat er geen visuele afleiding is.
 • Als je de tekst toevoegt in de headervelden in plaats van in de video, dan wordt je site sneller gevonden in de zoekresultaten.

Meer informatie