Voeg een favicon toe in WordPress

Het favicon of sitepictogram is een afbeelding die je op het tabblad boven je URL ziet wanneer je je site in een browser opent. Het helpt bezoekers om je site op hun scherm te vinden wanneer ze meerdere browsertabbladen hebben geopend. Je kunt de instellingen van het sitepictogram beheren in de Customizer.

Opmerking: voordat je de onderstaande stappen volgt, moet je de afbeelding die je wilt gebruiken als favicon uploaden naar je mediabibliotheek. De afbeelding moet vierkant zijn en minimaal 512 bij 512 pixels groot zijn.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer Vormgeving > Thema's in het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer Site -identiteit in de Customizer.
  4. In het gedeelte voor pictogrammen Site Selecteer afbeelding Wijzigen. Als uw site niet al een favicon, selecteer Select website icoon.
  5. Selecteer onder Afbeelding selecteren het tabblad Mediabibliotheek.
  6. Zoek de afbeelding die je als sitepictogram wilt gebruiken en selecteer deze. Selecteer vervolgens Selecteren.
  7. Kies een sectie die je zichtbaar wilt maken in een browser en selecteer vervolgens Afbeelding bijsnijden .
  8. Klik op Publiceren.

Meer informatie

• Als je geen favicon kunt toevoegen vanuit je WordPress -dashboard, probeer het dan toe te voegen met FTP .