WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Voeg een eenvoudig product toe in WooCommerce

Het belangrijkste voor elke webwinkel zijn de producten. In het onderstaande artikel leer je hoe je een eenvoudig product kunt toevoegen aan je WooCommerce -winkel vanuit het WordPress -dashboard.

Moet je een product toevoegen dat een gebruiker tijdens het afrekenen kan aanpassen? Zie ons artikel over het maken van een variabel product in WooCommerce voor meer informatie of meer informatie over de verschillende producttypen .

 1. Begin door in te loggen op je WordPress -site .

 2. Klik in het linkermenu op Producten om je WooCommerce-producten te openen.

 3. Je zult zien dat de sectie Producten nu is uitgebreid. Om te beginnen met het toevoegen van een nieuw product, klik je op Nieuw toevoegen vanuit de uitgebreide sectie Producten .

 4. Het is tijd om informatie over je nieuwe product in te vullen. Begin door de naam van je product in te voeren in het veld Productnaam boven aan het scherm.

 5. Onder de productnaam staat het veld Productbeschrijving . Vergelijkbaar met de inhoud van een standaard WordPress -bericht of -pagina, ondersteunt dit veld uitgebreide bewerking om aangepaste productbeschrijvingen te maken, waardoor potentiële klanten meer informatie krijgen.

 6. Vervolgens gaan we aanvullende productgegevens configureren. Standaard moet de vervolgkeuzelijst Productgegevens worden ingesteld op Eenvoudig product . Als dit niet het geval is, moet u dit als zodanig instellen.

  Ga voor meer informatie over het maken van extra inhoudstypen naar onze WooCommerce -productenoverzichtspagina voor meer informatie.

 7. Binnen het gedeelte Productgegevens zijn er tal van opties beschikbaar om je product aan te passen aan je exacte behoeften. Voor de toepassing van dit artikel zullen we ze niet allemaal bespreken, maar we raden aan om in ieder geval naar het tabblad Algemeen te gaan en je Productprijs in te voeren.

  Voor meer informatie over de verschillende opties die beschikbaar zijn bij het maken van een eenvoudig product, zie onze Voeg een afbeelding toe voor een product in WooCommerce .

 8. Onder de sectie Productgegevens bevindt zich het veld Korte productbeschrijving . Vergelijkbaar met het eerder genoemde veld Productbeschrijving , bevat dit veld informatie over uw product, maar dan als een kortere beschrijving. Afhankelijk van je thema en hoe je producten worden weergegeven, wordt dit meestal weergegeven in gebieden waarvoor beknopte informatie nodig is, zoals zoekresultaten of andere locaties waar mogelijk meerdere producten worden vermeld.

 9. Wanneer je producten aan je site toevoegt, wil je meestal een afbeelding van het product toevoegen. Ga aan de rechterkant van de pagina naar de sectie Productafbeelding en klik op de koppeling Productafbeelding instellen om een afbeelding van je product te uploaden of selecteer een bestaande afbeelding die al bestaat in je WordPress -mediagalerij. Deze afbeelding wordt gebruikt als de primaire afbeelding voor je product.

 10. Als je meerdere afbeeldingen van je product hebt die je wilt toevoegen, kun je extra afbeeldingen van je product toevoegen via de sectie Productgalerie .

 11. Voor een betere klantervaring, vooral als er een groot aantal producten in één webwinkel aanwezig is, kun je de producten het beste in relevante categorieën plaatsen. Om je nieuwe product te categoriseren, gebruik je de sectie Productcategorieën om relevante categorieën toe te voegen en te selecteren waarin je product moet worden opgenomen.

 12. Met de initiële opties geconfigureerd voor je nieuwe product, ben je klaar om je product zichtbaar te maken op je WooCommerce -site. Om je nieuwe product te publiceren, klik je op de knop Publiceren in de rechterbovenhoek van de pagina.

Als je nog niet helemaal klaar bent om je wijzigingen te publiceren, kun je deze eventueel opslaan voor later gebruik door op de knop Concept opslaan te klikken.

Volgende stappen

Meer informatie

Bekijk deze WooCommerce -documentatie voor meer informatie over het beheren van producttypen, categorieën en tags. Als je een product wilt toevoegen dat opties heeft, zoals truien met verschillende maten, kun je de documentatie van WooCommerce over variabele producten bekijken.