Accountbeheer Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Verzoek van wetshandhavingsinstantie voor niet-openbare registrantgegevens

Om privacyredenen wordt persoonlijke informatie in registratiegegevens niet langer weergegeven in onze openbare WHOIS. Dit beleid bevat de algemene richtlijnen voor rechtshandhavingsinstanties om toegang te vragen tot niet-openbare registrantengegevens ("NPRD").

Dit beleid brengt de fundamentele belangen, rechten en vrijheden van een betrokkene niet in gevaar, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG") of andere vergelijkbare privacywetten. Bovendien is dit beleid geen vervanging voor standaard juridische verzoeken om gegevens, zoals een dagvaarding of een vergelijkbaar gerechtelijk bevel.

Belangrijkste overwegingen

  • Geldigheid van het verzoek : Het verzoek om NPRD moet worden ingediend door een verifieerbare wetshandhavingsinstantie, zoals een wetshandhavingsinstantie of overheidsinstantie.
  • Juridische redenen : De wetshandhavingsinstantie moet de juridische gronden voor het in aanmerking komen voor openbaarmaking van NPRD duidelijk aantonen in overeenstemming met artikel 6 en artikel 9 van de AVG of vergelijkbare toepasselijke privacywetgeving.
  • Doel en verhouding : De wetshandhavingsautoriteit moet aantonen dat de gegevens vereist zijn om een ernstige bedreiging van personen of individuen aan te pakken, bestaande strafbare feiten te onderzoeken of om te voldoen aan gerechtelijke procedures. Het verzoek moet ook aantonen dat toegang tot de gegevens zwaarder weegt dan het grondrecht van de betrokkene op privacy en een standaard gepaste procedure.
  • Gegevensverwerking van NPRD : Je bent verantwoordelijk voor het op de juiste manier verwijderen van de NPRD binnen 30 dagen na ontvangst of wanneer je niet langer kunt vertrouwen op de vermelde wettelijke basis; welke eerder is.

Hoe kan ik een NPRD -aanvraag indienen?

  1. Als je een aanvraag voor NPRD wilt indienen, kun je je aanvraag richten aan whoisrequest@godaddy.com .
  2. Na ontvangst stelt GoDaddy een onderzoek in en reageert het binnen 30 dagen na ontvangst op een verzoek.
    • Verzoeken mogen alleen betrekking hebben op huidige domeinregistraties. We bieden via dit proces geen historische of gearchiveerde NPRD aan.
    • Verzoeken moeten de exacte domeinnaam bevatten die wordt beoordeeld. We voldoen niet aan gedeeltelijke matchverzoeken via dit proces.
    • Verzoeken worden per domein beoordeeld en ingewilligd. We bieden geen zoekresultaten voor meerdere gerelateerde domeinen of NPRD met behulp van dit proces.
    • We verstrekken geen aanvullende contactgegevens behalve de volgende NPRD -gegevens: naam, adres, telefoonnummer en e -mailadres van de registrant.
  3. Als GoDaddy naar eigen goeddunken concludeert dat het verzoek voldoende juridische gronden biedt en evenredig is, sturen we je een WHOIS -toegangsovereenkomst om te ondertekenen en bieden we je na ondertekening beperkte toegang tot de aangevraagde NPRD.
    • Als we concluderen dat het verzoek geen voldoende rechtsgrondslag biedt of een onevenredige impact heeft op de betrokkenen, zullen we je verzoek afwijzen. In dit geval is een dagvaarding of een vergelijkbaar gerechtelijk bevel de meest efficiënte manier om gegevens op te vragen.

Meer informatie