Help

Domeinen Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Verzend een e -mail voor het wijzigen van een domeinaccount opnieuw

Nadat we een domeinaccountwijziging hebben gestart, sturen we een e -mail naar de nieuwe accounthouder om het domein te accepteren. Als de nieuwe registrant die e -mail niet kan vinden of deze per ongeluk heeft verwijderd, kun je deze op elk moment opnieuw verzenden.

  1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer op het tabblad Domeinen in het bovenste menu de optie Accountwijzigingen in behandeling .
    Bekijk lopende accountwijzigingen
  3. Onder de afwachting Transfers rubriek, selecteer Transfers Out.
    Bekijk lopende accountwijziging
  4. Selecteer het vakje naast de domeinen waarvoor je de e-mail opnieuw wilt verzenden. Of klik op het pictogram van een vinkje en selecteer alle vakjes.
  5. Selecteer E -mail opnieuw verzenden boven je lijst met domeinen.

Opmerking: De e -mail wordt opnieuw verzonden naar het e -mailadres dat is ingevoerd toen de accountwijziging werd gestart. Als het e -mailadres onjuist is ingevoerd, moet je het huidige verzoek annuleren en een nieuwe accountwijziging indienen met het juiste e -mailadres.

Volgende stap

  • Nadat de e -mail is verzonden, moet je ervoor zorgen dat je het domein accepteert in het nieuwe account om het proces te voltooien.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.