Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Verzend een e -mail voor de overdracht van een domeinaccount opnieuw

Verzend de e -mail opnieuw om de overdracht van een domeinaccount te accepteren als de ontvanger de e -mail niet kan vinden of deze per ongeluk heeft verwijderd. Zorg ervoor dat de ontvanger de map Ongewenste e -mail of spam controleert, voor het geval dat.

  1. Meld je aan bij je GoDaddy -overdrachtspagina . (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord .)
  2. Zorg ervoor dat je de knop Uitgaande overdrachten hebt geselecteerd en je op het tabblad Verzoek verzonden staat.
    screenshot van meerdere geselecteerde domeinen
  3. Selecteer het selectievakje naast de domeinen die wachten op acceptatie. Of selecteer het selectievakje naast Domein en kies vervolgens Alles selecteren .
    screenshot van meerdere geselecteerde domeinen
  4. Selecteer Overdrachtsverzoek opnieuw verzenden .

Dat is alles! We sturen de e -mail opnieuw naar het e -mailadres van de ontvanger. Zorg ervoor dat de ontvanger de map Ongewenste e -mail of spam controleert, voor het geval dat.

Verwante stappen

  • Zorg ervoor dat de ontvanger de accountoverdracht accepteert om het proces voor het overdragen van de domeinen vanuit je account te voltooien.
  • Domeinen die zijn overgedragen naar een ander GoDaddy -account kunnen gedurende 10 dagen niet worden overgedragen naar een andere registerhouder .

Meer informatie