Verwijs mijn cPanel-website door naar HTTPS

Nadat je SSL-certificaat is geïnstalleerd op je hostingaccount, zijn er enkele aanpassingen nodig om je .htaccess-bestand te maken. Door het toevoegen van enkele regels aan je .htaccess-bestand worden je bezoekers automatisch doorverwezen naar de HTTPS-versie van je website.

Opmerking: Deze instructies zijn niet van toepassing op WordPress geïnstalleerd op cPanel. Voor meer informatie, zie

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en ga naar je product. (Heb (je hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op Bestandsbeheer. Klik tijdens na laden van bestandsbeheer op Instellingen.
  3. Zorg ervoor dat Verborgen bestanden (dotbestanden) weergeven is aangevinkt en klik op Opslaan.
  4. Klik op public_html en op je .htaccess als je er al een hebt. Zo niet, klik je op Bestand+, noem je het bestand .htaccess en klik je op Nieuwe bestand aanmaken.
  5. Selecteer het .htaccessbestand en klik op Bewerken.
    • Als je je .htaccess-bestand zojuist hebt aangemaakt, moet je de volgende code gebruiken om de URL-doorverwijzing naar de HTTPS-versie van je website in te stellen:
      RewriteEngine aan
      RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
      RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?coolexample\.com
      RewriteRule ^(.*)$ https://www.coolexample.com/$1 [R,L]

• Als je .htaccess-bestand al bestaat in je hostingaccount, kopieer je ReWriteEngine aan niet. Voeg de regels die beginnen met ReWriteCond en RewriteRule direct in achter de reeds bestaande ReWriteEngine aan.
    • Verplicht: De voorbeeldcode werkt pas als je coolexample.com vervangt door je domeinnaam.
  6. Klik op Wijzigingen opslaan en op Sluiten. Dat is alles!

Bezoek je website en je wordt automatisch doorverwezen naar de HTTPS-versie.

We geven je deze aanwijzingen als een gunst, maar je moet andere wijzigingen aanbrengen om de doorverwijzing te laten werken als je al een .htaccess-bestand hebt.