Verwijder DNS -records

Verwijder een DNS -record uit je domein dat je niet langer nodig hebt. Als je records verwijdert, worden ze volledig uit je zonebestand verwijderd. Wijzigingen in je DNS kunnen de werking van je domein verstoren, zoals je e -mail en website.

1. Meld je aan bij het Domeinbeheercentrum van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Vind je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer je domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer domein
  3. Selecteer DNS beheren onder Aanvullende instellingen .
  4. Selecteer Verwijderen naast het record dat u verwijdert. Verwijder meerdere records tegelijk door de selectievakjes in te schakelen en vervolgens Verwijderen te selecteren.
    selecteer domein

Opmerking: kan het record niet worden bewerkt? Controleer deze instellingen of producten:
    • Heb je Zichtbaarheid voor zoekmachines? Onze GoDaddy -gidsen om het record te verwijderen.
    • Is doorsturen ingeschakeld op het domein? Doorsturen verwijderen om het verwijderen van het record mogelijk te maken.
    • Is het domein gekoppeld aan een site van een derde partij (bijv. Squarespace of LinkedIn)? Ga naar die site om deze te verbreken of verwijder de verbinding om het verwijderen van de record mogelijk te maken.
    • Is een firewall ingeschakeld in Websitebeveiliging? Bewerk je IP -adres naar het juiste IP -adres voor je hostingaccount.

5. Bevestig het verwijderen door Verwijderen te selecteren in het nieuwe venster.

Je record wordt onmiddellijk uit je zonebestand verwijderd. De meeste DNS -updates worden binnen een uur van kracht, maar het kan tot 48 uur duren voordat deze wereldwijd zijn bijgewerkt.

Verwante stap

• Klaar om je eigen website te bouwen? Kijk eens naar onze doe-het-zelf-functies met Websites + Marketing.