Verplaats mijn Plesk -website met FTP en FileZilla

Je kun je website uploaden of een back-up van je website maken door je bestanden met behulp van FTP (File Transfer Protocol) te kopiëren tussen je computer en hostingaccount. Er zijn tal van verschillende clients die je kunt gebruiken, maar wij raden FileZilla aan.

Het uploaden en downloaden van je website of gehele hostingaccount kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van je site en je internetverbinding.

Waarschuwing: Als je website databases (zoals MySQL of MSSQL) gebruikt, zorg je ervoor dat je ook een back-up maakt van die databases, zodat je beschikt over een volledige back-up.

Als je verbinding wilt maken met FileZilla, moet je het volgende weten:

Veld Wat in te voeren ...
Host Je domeinnaam of IP-adres (zie de gedetailleerde gegevens hieronder)
Gebruikersnaam Je FTP-gebruikersnaam (zie de gedetailleerde gegevens hieronder)
Wachtwoord Je FTP-wachtwoord (zie de gedetailleerde gegevens hieronder)
Poort 21

1. Download, installeer en start FileZilla.
  2. Vul de volgende velden in:
    FileZilla Quickconnect
  3. Klik op Quickconnect
  4. Open de hoofdmap van je website in het gebied voor de externe site.
  5. Open de map op je computer waarin je websitebestanden lokaal zijn opgeslagen in het gebied voor de lokale site.
    Hostingbestanden opslaan met FileZilla
  6. Upload je bestanden Je bestanden downloaden
    Selecteer alle bestanden en mappen van je website en sleep je deze vervolgens vanuit het gebied voor de lokale site in het gebied voor de externe site. Selecteer alle bestanden en mappen van je website en sleep je deze vervolgens vanuit het gebied voor de externe site in het gebied voor de lokale site.

Als je de website uploadt, is deze in de lucht zodra het uploaden van je bestanden is voltooid. Als je de website downloadt, beschikt je over een back-up op je computer zodra het opslaan van de bestanden is voltooid.

Je IP-adres zoeken

1. Meld je aan bij je GoDaddy -account en open je Plesk -hostingaccount. ( Hulp nodig bij het openen van je product? )
  2. Je IP -adres wordt direct onder je domeinnaam weergegeven.
    Vind je Plesk IP -adres
  3. Voer in stap 2 hierboven je IP-adres in het veld Host in om verbinding te maken met FileZilla.

Vind je FTP -gebruikersnaam en -wachtwoord

1. Meld je aan bij je GoDaddy -account en open je Plesk -hostingaccount. ( Hulp nodig bij het openen van je product? )
  2. Je FTP -gebruikersnaam (Plesk -aanmelding) en wachtwoord worden rechts op de pagina weergegeven, onder Instellingen .
    Vind je Plesk FTP -gebruikersnaam en -wachtwoord
  3. Om je wachtwoord te wijzigen, klik je op Wijzigen , voer je je nieuwe wachtwoord in en klik je op Wachtwoord wijzigen .
  4. Voer je FTP -gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in om verbinding te maken met FileZilla in stap 2 hierboven.

Opmerking: het wijzigen van je FTP -gebruikersnaam of -wachtwoord wordt binnen enkele minuten verwerkt.

Volgende stap

Meer informatie

Opmerking: om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe support en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.