GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Vermeldingsvormen voor GoDaddy Auctions®

GoDaddy Veilingen biedt meerdere soorten vermeldingen voor het kopen en verkopen van domeinen. Je kunt geen domeinen vermelden die binnen de komende 90 dagen verlopen, inactieve domeinen of geïnternationaliseerde domeinen (of domeinen in een vreemde taal). Alle prijzen op GoDaddy Auctions® Vermeldingen worden weergegeven in USD, ongeacht de valuta waarin je betaalt.

Selecteer een optie voor meer informatie over onze verschillende vermeldingen:

Veilingen in aanbiedingsstijl: onderhandel over de domeinprijs of koop deze nu

Biedstijl veilingen: Concurreer met andere kopers om het hoogste bod te plaatsen

Alleen nu kopen

Wil je niet wachten tot een veiling zijn gang gaat, of de onderhandelingen over een bod/tegenbod volgen? Met onze Nu kopen -optie kunnen kopers en verkopers de deal onmiddellijk sluiten. Verkopers kunnen hun domein vermelden met een optie om het biedings- of aanbiedingsproces te omzeilen. Kopers kunnen domeinen kiezen die worden vermeld als Nu kopen om een domein onmiddellijk te kopen en dit snel te beveiligen zonder het risico te lopen te verliezen door een hoger bod of hogere aanbieding.

Terug naar boven

Bod/tegenbod

Vind je het domein leuk, maar wil je onderhandelen over de prijs? Of weet je niet zeker wat je als vraagprijs moet vermelden? Een aanbieding/tegenbod is wellicht de ideale optie voor jou. Verkopers kunnen een domein met een minimumaanbod vermelden en actie ondernemen nadat ze een aanbieding hebben ontvangen die op of boven dat minimum ligt. En kopers kunnen elk bedrag voor een bod op een domein indienen & mdash ;, zolang het maar hoger is dan het minimale bod.

Als er een bod wordt gedaan, zijn er enkele mogelijkheden om te reageren.

  • Accepteren: Accepteer het huidige bod of tegenbod voor het domein. Zodra een bod is geaccepteerd, wordt de verkoop gesloten, wordt het bod als bindend beschouwd en moet het worden afgerond.
  • Teller: Reageer op een actueel bod of tegenbod met een andere balie om te onderhandelen over de prijs van het domein. De koper kan op dit moment het loket accepteren, een reactie op het tegenbod indienen of geen actie ondernemen.
  • Geen actie ondernemen: Het bod of het tegenbod verloopt 7 dagen nadat het is ingediend als er geen actie wordt ondernomen.
  • Doorsturen naar een 7-daagse veiling : De verkoper kan het bod van de koper pushen naar een veiling. Het ingediende bod wordt het openingsbod in de 7-daagse openbare veiling en andere GoDaddy-veilingen leden kunnen bieden op de vermelding.

Er is geen verplichting voor een verkoper om een bod te accepteren, maar als een bod wordt geaccepteerd, is de verkoop gesloten en wordt het bod als bindend beschouwd. Het hoogste bod betekent niet noodzakelijk dat de koper het domein heeft gewonnen & mdash; de verkoper moet eerst het bod accepteren om de verkoop af te ronden.

Terug naar boven

Aanbieding/tegenbod met Nu kopen

Hetzelfde als een biedings-/tegenbodveiling, maar met de extra optie om het domein te beveiligen via Nu kopen. In een bod/tegenbod met een Nu kopen-vermelding eindigt een verkoop wanneer de verkoper een bod accepteert, de koper een tegenbod accepteert of de koper de Nu kopen-prijs accepteert.

Er is geen verplichting om een bod van de koper of verkoper te accepteren. Aanbiedingen en tegenaanbiedingen zijn bindend voor zeven dagen en vervallen na die periode van zeven dagen, tenzij ze worden geaccepteerd. Elke aanbieding of tegenbod die binnen zeven dagen wordt geaccepteerd, beëindigt de verkoop en moet worden afgerond. Het hoogste bod betekent niet noodzakelijk dat de koper het domein heeft gewonnen & mdash; de verkoper moet eerst het bod accepteren om de verkoop af te ronden.

Terug naar boven

7-daagse openbare veiling

Dit is een typische online veiling. De verkoper stelt een startprijs in, bieders vechten het uit en als de tijd om is, wint de hoogste bieder. Er is mogelijk geen winnaar als de minimumprijs van de verkoper niet is bereikt. Kopers kunnen niet zien wat de minimumprijs is, maar ze kunnen zien of er een is en of andere kopers hieraan voldoen. Verkopers stellen de startprijs in die het minimumbod wordt dat kopers kunnen invoeren voor de domeinnaam.

Een openbare veiling van 7 dagen eindigt meestal aan het einde van de periode van 7 dagen. GoDaddy Veilingen kan de duur van een veiling verlengen zodat potentiële kopers de mogelijkheid hebben om te bieden. Als er op de laatste momenten van een veiling meerdere biedingen worden uitgebracht, kun je verliezen van een van deze bieders. Er wordt een klokpictogram weergegeven naast domeinen met verlengde veilingduur. Een 7-daagse veiling kan een startprijs hebben tot maximaal US $ 50.000. Als een verkoper om hogere initiële biedingen wil vragen, moet deze een aanbieding/tegenaanbieding gebruiken.

Terug naar boven

Pushen naar veiling

Push to Auction is een functie bij GoDaddy Auctions® waarmee je een aanbieding/tegenbod kunt omzetten in een 7-daagse openbare veiling.

Als je een bod voor een domein ontvangt, kun je op het bod reageren door het te accepteren, af te wijzen, een tegenbod te doen of de aanbieding naar een veiling te pushen. Als je besluit je bod/tegenbod-vermelding naar een veiling te pushen, wordt het bod van de koper het openingsbod in de 7-daagse openbare veiling en andere GoDaddy-veilingen leden kunnen bieden op de vermelding. Je kunt de aanbieding niet annuleren of een minimumprijs toevoegen nadat je hebt gepusht naar een veiling, omdat we het bod van de koper omzetten in het openingsbod.

Als er meerdere aanbiedingen zijn voor een vermelding wanneer je naar een veiling pusht, wordt het hoogste bod het openingsbod en annuleren we alle openstaande aanbiedingen. We voegen het domein toe aan de kijklijst voor elk lid dat een bod heeft gedaan, stellen hen op de hoogte van de wijziging en bieden een link naar de veiling. Het oorspronkelijke openingsbod is nog steeds bindend voor de koper die het heeft geplaatst, zelfs als er geen aanvullende biedingen zijn geplaatst.

Terug naar boven

Voordelige veilingen

GoDaddy zal af en toe domeinen aanbieden voor een veiling wanneer de vorige domeineigenaar niet langer eigenaar is van het domein. Deze domeinen worden vermeld in een traditionele biedingsveiling, waarbij potentiële kopers proberen elkaar te overtreffen. De initiële noteringsprijs wordt bepaald door het waarderingsproces van GoDaddy en wordt vermeld voor een periode van 15 dagen. De koper met het hoogste bod aan het einde van de veiling is de winnaar.

Terug naar boven

Verlopen veilingen

Domeinen die gewoon verlopen, worden 25 dagen na de vervaldatum automatisch geveild. Je kunt bieden op elk verlopen domein dat wordt vermeld via GoDaddy Auctions®. Verlopen veilingen duren 10 dagen, waarna domeinen zonder biedingen worden verplaatst naar Sluiten van verlopen domeinen. De huidige registrant kan het domein tot 30 dagen na de vervaldatum opnieuw claimen. Zodra er een bod is geplaatst, kan de registrant het domein in zijn of haar account niet meer verlengen.

Het is mogelijk om een bod uit te brengen op je eigen verlopen domein nadat dit is vermeld in Verlopen veilingen. We raden aan om je verlopen domein te verlengen , als dit beschikbaar is in je account, om vertragingen bij het ontvangen van het domein te voorkomen .

Terug naar boven

Opzegging van verlopen domeinen

Dit zijn domeinen met een Nu kopen -prijs vanaf US $ 5,00. De GoDaddy -veilingen Opzegging van verlopen domeinen is een Nu kopen -optie voor verlopen veilingen die zijn beëindigd. Een afsluiting begint nadat de 10-daagse verlopen veiling is afgelopen en duurt 5 dagen. Het is de laatste kans om verlopen domeinen vast te leggen voor alleen de opzegkosten plus registratie- of overdrachtskosten, voordat we het verlopen domein teruggeven aan het register. Een opzegging functioneert als een omgekeerde veiling waarbij de prijs dagelijks daalt. Elke veiling van een verlopen domein waarop geen bod is ontvangen, gaat naar het uitwisselingsproces.

Verwante stappen

Meer informatie

  • Bekijk onze Domeinmakelaarservice voor een andere optie om een domein te verwerven dat al geregistreerd is.
  • GoDaddy verstuurt geen belastingdocumenten met betrekking tot de aankoop of verkoop van domeinen via GoDaddy Auctions® of Lijst voor verkoop , zoals 1099 -formulieren. Alle inkomsten moeten door de verkoper zelf worden gerapporteerd. GoDaddy kan geen juridisch of fiscaal advies geven en we raden je aan om je specifieke situatie te bespreken met een belastingdeskundige.