Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

GoDaddy Help

Verhuis je website naar GoDaddy (gedeelde hosting)

Als je ergens anders een hostingaccount hebt, maar je wilt hem naar ons verhuizen (dankjewel!), hebben we alle informatie die je nodig hebt in dit artikel gezet. Er zijn echter een paar ingewikkelde dingen die hier niet worden behandeld.

Deze handleiding is geweldig als je... Gebruik deze handleiding niet als je...
  • Een eenvoudige site hebt gebouwd met behulp van HTML
  • Je e-maildiensten zo wilt laten
  • FTP-toegang hebt tot de bestanden van je website
  • WordPress gebruikt (in plaats daarvan raden we dit aan)
  • Andere webapps gebruikt, zoals Joomla!
  • Wijzigingen in je e-maildienst wilt aanbrengen

Als je dit allemaal goed in de oren klinkt, laten we dan aan de slag gaan.

Je account configureren

Nadat je een account hebt gekocht, moet je het configureren zodat we weten welk domein je van plan bent te gaan gebruiken. We hebben die informatie in Je account instellen.

Als je je website van de ene hostingaccount naar de andere verhuist binnen ons systeem, moet je misschien het domein verwijderen van een bestaand account of de primaire domeinnaam van je oude account wijzigen.

Je website downloaden

Als je een kopie hebt van de bestanden van je website, dan kun je deze stap overslaan.

Als je die niet hebt, moet je een kopie van de bestanden downloaden van je huidige hostingbedrijf. Omdat er zo veel verschillende plekken zijn waar je je hosting zou kunnen hebben, kunnen we met geen mogelijkheid hun procedures documenteren. We kunnen echter wel zeggen dat we aanraden om een FTP-cliënt te gebruiken en we geven je documentatie over hoe je het moet gebruiken (zij het dan met ons systeem) in Move my website with FTP and FileZilla in Web and Classic Hosting.

Je website uploaden

Wanneer je de bestanden hebt, moet je ze verplaatsen van je lokale computer naar je hostingaccount (d.w.z. onze servers, die toegankelijk zijn via het internet). We raden je hiervoor het gebruik van een FTP-cliënt aan, hoewel je nog een paar andere opties hebt. Kijk voor die informatie op Mijn cPanel-website verplaatsen via FTP en FileZilla.

Een voorbeeld van je website bekijken

Nadat je de content op je hostingaccount hebt gezet, wil je er misschien een voorbeeld van zien om te controleren of het er goed uitziet. Zie voor die informatie Previewing Your Website.

Je site die bij ons gehost is online zetten

Als alles er goed uitziet, kun je officieel de overstap maken van je oude host naar ons door je DNS te wijzigen, waarmee wordt geregeld welke hostingaccount/server je domeinnaam laadt (meer informatie). Dit proces is tamelijk eenvoudig, maar je kunt het op twee manieren doen, die allebei een andere invloed op je website hebben - namelijk de e-mail.

Voordat je verder gaat, moet je jezelf afvragen, "Vind ik het erg wat er met mijn huidige e-mailconfiguratie gebeurt?"

Ja Als je je huidige e-mailconfiguratie wilt houden, moet je alleen het primaire IP-adres/A-record van je domeinnaam wijzigen. Je kunt het IP-adres vinden via deze instructies.

Als je dat eenmaal hebt, moet je het wijzigen bij het bedrijf waar je domeinnaam is geregistreerd. Als dat via ons is, kun je ons DNS-beheer gebruiken (DNS-records beheren).
Nee Als het je niet uitmaakt wat er met je huidige e-mailconfiguratie gebeurt, dan kun je gewoon je naamservers wijzigen (dit wijzigt al je DNS-instellingen). Al deze instructies staan in Mijn domeinnaamserver bewerken.

Het kan tot 48 uur duren voordat de wijzigingen internetbreed zichtbaar zijn. Als dat eenmaal zo is - dan is dat alles! Je bent klaar met het overzetten van je hostingaccount.