Verbinding maken met MySQL via PHP

Je kunt MySQL-databases rechtstreeks benaderen via PHP-scripts. Hiermee kun je gegevens van je database lezen en ernaartoe schrijven rechtstreeks vanaf je website.

1. Maak verbinding met je MySQL-server via de mysqli_connect-declaratie. Bijvoorbeeld:
    $con = mysqli_connect('HOSTNAME','USERNAME','PASSWORD');

Zie het volgende artikel voor Help bij mysqli_connect: Vind je database hostnaam.

2. Selecteer de database waar je toegang tot wilt krijgen via mysqli_select_db. Bijvoorbeeld:
    mysqli_select_db('DATABASENAME', $con)

Waar 'DATABASENAME' de naam van je database is — dit wordt ook weergegeven op de detailpagina van je database.

Nadat je de verbinding hebt gemaakt en de database hebt geselecteerd, kun je er een query naartoe sturen via PHP.

We hebben hieronder een voorbeeld opgenomen om je te helpen bij het maken van je eigen verbindingstekenreeks.

Voorbeeld PHP MySQL-connectiestring

Deze verbindingstekenreeks kijkt in een database (your_dbusername, vindt een bepaalde tabel (your_tablename) en geeft vervolgens alle waarden in die tabel weer voor een veld (zoals kolom) dat jij hebt opgegeven (your_field).

?php
	//voorbeeld databaseverbinding syntaxis voor PHP en MySQL.

//verbinding maken met database

$hostname="your_hostname";
	$username="your_dbusername";
	$password="your_dbpassword";
	$dbname="your_dbusername";
	$usertable="your_tablename";
	$yourfield = "your_field";

mysqli_connect($hostname,$username, $password) of die ("html>script language='JavaScript'>alert('Kan geen verbinding maken met database! Probeer het later opnieuw.'),history.go(-1)/script>/html>");
	mysqli_select_db($dbname);

# Controleer of records bestaan

$query = "SELECT * FROM $usertable";

$result = mysqli_query($query);

if($result){
		while($row = mysqli_fetch_array($result)){
			$name = $row["$yourfield"];
			echo "Name: ".$name."br/>";
		}
	}
?>

Ga voor meer informatie naar de pagina MySQL Functions php.net.