Web & Classic Hosting Help

Verbinding maken met je hostingaccount via FileZilla (FTP)

FileZilla is een gratis FTP-client (File Transfer Protocol) voor Windows®-, Mac®- en Linux®-besturingssystemen. Je kunt deze software downloaden via http://filezilla-project.org.

FTP-clients stellen je in staat om bestanden via internet vanaf je lokale computer naar een andere computer te verplaatsen. In dit geval is de andere computer de server waarop je hostingaccount is ondergebracht. Je gebruikt een FTP om de bestanden van je website van je computer naar je hostingaccount te verplaatsen, zodat je bestanden zichtbaar zijn op internet wanneer iemand je domeinnaam bezoekt.

FileZilla gebruiken in combinatie met je hostingaccount

Als je FileZilla wilt gebruiken in combinatie met je hostingaccount, moeten je FTP-instellingen voor de hosting zorgvuldig zijn bepaald.

Je hebt het volgende nodig om FileZilla (FTP) te gebruiken:

Als alles goed is ingevuld, kun je je hostingaccount verbinden met FileZilla.

Verbinding maken met je hostingaccount via FileZilla

Download FileZilla en volg de onderstaande instructies voor het verbinden van je hostingaccount.

Verbinding maken met je hostingaccount via FileZilla

1. Open FileZilla vanaf je computer.
  2. Vul de onderstaande velden in en klik dan op Quickconnect:
    • Host — Voer het volledige IP-adres van je hostingaccount in.
    • Gebruikersnaam — Voer de gebruikersnaam van je hostingaccount in.
    • Wachtwoord — Voer het wachtwoord van je hostingaccount in.

Als je op problemen stuit wanneer je verbinding maakt met je hostingaccount, wordt dit zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een onjuist wachtwoord. Zie Je FTP-gebruikersnaam en -wachtwoord opnieuw instellen voor meer informatie.
    • Poort — Type 22 voor sFTP.

Onze Beheerde WordPress-accounts kunnen alleen verbinding maken via sFTP.

Na het maken van een verbinding, geeft FileZilla rechts de inhoud van je hostingaccount weer in het gedeelte Externe site en links de inhoud van je computer in het gedeelte Lokale site.

Probleemoplossing

Zie het volgende onderwerp als je op problemen stuit wanneer je met FileZilla verbinding maakt met je hostingaccount:

Bestanden overdragen naar je hostingaccount via FileZilla

Ga verder met behulp van deze instructies voor het verplaatsen van bestanden naar je hostingaccount met FileZilla.

Bestanden verplaatsen naar je hostingaccount met FileZilla

1. Ga op zoek naar de bestanden van de lokale site die je wilt verplaatsen naar je hostingaccount.
    • FileZilla geeft de inhoud van je lokale site weer en begint bij het hoofdniveau van je besturingssysteem. Ga naar een plek in de bestandsstructuur van je computer waar je bekender mee bent door te dubbelklikken op Gebruikers, je profielnaam en vervolgens Bureaublad of de primaire map met documenten.
    • De bestanden die je uploadt naar de desbetreffende map, moeten een indexbestanden omvatten. De naam van dit bestand is waarschijnlijk index.html of index.htm, maar er zijn andere geldige mogelijkheden. Zie
      voor meer informatie.
  2. Selecteer de bestanden van de lokale site. Er zijn twee manieren om meerdere bestanden te selecteren:
    • Selecteer een bestand, houd de Shift-toets ingedrukt op je toetsenbord en selecteer nog een bestand uit de lijst om verder te gaan met het selecteren van bestanden. De twee gekozen bestanden en alle tussenliggende bestanden worden geselecteerd.
    • Selecteer een bestand, houd de Ctrl-toets ingedrukt op je toetsenbord en selecteer nog een bestand uit de lijst om verder te gaan met het selecteren van bestanden. Op deze wijze kun je enkele bestanden toevoegen aan of verwijderen uit je selectie.
  3. Ga op zoek naar de map van de externe site waarnaar je de bestanden wilt verplaatsen. Je zult hiervoor waarschijnlijk de hoofdmap van je website gebruiken (meer informatie).
  4. Verplaats de bestanden van de lokale site naar de externe site door ze te slepen en neer te zetten.
  5. Slepen en neerzetten — Selecteer de bestanden op de lokale computer die je wilt uploaden. Sleep deze naar de externe sitemap. Wanneer de map is gemarkeerd, kunt je de bestanden neerzetten (laat de muisknop los), waarna de bestanden worden geüpload.

Zie Problemen met FileZilla FTP-verbindingen oplossen als je problemen ondervindt met het gebruik van FileZilla voor het maken van verbinding met je hostingaccount.

Om je te helpen, bieden wij informatie over het gebruik van bepaalde producten van andere leveranciers, maar we onderschrijven de producten van andere partijen niet, bieden geen directe ondersteuning en zijn niet verantwoordelijk voor de functies of betrouwbaarheid van deze producten. Merken en logo's van derde partijen zijn gedeponeerde handelsmerken van de desbetreffende eigenaren. Alle rechten voorbehouden.