Verbinding maken met een MySQL -database via ASP.NET

Dit voorbeeld beschrijft het gebruik van ASP.NET/MySql.Data om verbinding te maken met een MySQL -database. Een paar belangrijke dingen die je nodig hebt voordat je aan de slag gaat:
  • Kennis van computerprogrammering.
  • Microsoft® Visual Studio .NET.
  • MySQL Connector/NET op je ontwikkelcomputer. Voor meer informatie klik hier .
  • Kennis van MySql en in het bijzonder de MySql.Data -naamruimte.
  • Een setup MySQL -database.

Verbinding maken met een MySQL -database via ASP.NET

1. Vind de verbindingsreeksen van je database ( Plesk ).

Opmerking: Wijzig de waarde van je wachtwoord in je echte wachtwoordwaarde voor de database.

2. Gebruik Microsoft Visual Studio .NET om een ASP.NET -project te maken.
  3. Voeg een verwijzing toe naar MySql.Data.dll .
  4. Vervang de waarde in de volgende code door your_ConnectionString met je database -informatie.
  5. Voeg de volgende code in je project in, inclusief je gewijzigde your_ConnectionString -waarde:

Opmerking: Als je MySQL -database is gemaakt met de optie Directe databasetoegang toestaan ingeschakeld, kun je verbinding maken met de database vanaf je ontwikkelcomputer. Als je Rechtstreekse databasetoegang niet hebt ingeschakeld, bevindt je MySql zich in een beveiligde omgeving en kun je geen verbinding maken met de database vanaf je ontwikkelcomputer. Een verbinding kan alleen tot stand worden gebracht als je code is geïmplementeerd op de hostingsite.

6.

MySql.Data.MySqlClient. MySqlConnection mySqlConnection = nieuw
    MySql.Data.MySqlClient. MySqlConnection ();
    mySqlConnection.ConnectionString = " your_ConnectionString ";

probeer
    {
    mySqlConnection.Open ();

schakelaar (mySqlConnection.State)
    {
    geval System.Data. ConnectionState .Open:
    // Verbinding is gemaakt
    breken ;
    geval System.Data. ConnectionState .Gesloten:
    // Verbinding kan niet worden gemaakt, genereer een fout
    throw new Exception ("De verbindingsstatus van de database is gesloten" );
    breken ;
    standaard :
    // Connection doet actief iets anders
    breken ;
    }

// Plaats hier je code om gegevens te verwerken //
    }
    catch (MySql.Data.MySqlClient. MySqlException mySqlException)
    {
    // Gebruik het mySqlException -object om specifieke MySQL -fouten af te handelen
    }
    catch ( uitzondering uitzondering)
    {
    // Gebruik het uitzonderingsobject om alle andere niet-MySQL-specifieke fouten af te handelen
    }
    eindelijk
    {
    // Zorg ervoor dat je alleen verbindingen sluit die niet in gesloten toestand zijn
    if (mySqlConnection.State! = System.Data. ConnectionState .Closed)
    {
    // Sluit de verbinding als een goede praktijk voor het verzamelen van afval
    mySqlConnection.Close ();