Help

Websites + Marketing Help

Verbinden met sociale media

Ga online | Website Builder leren kennen
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Content aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren

Met sociale media kun je met je klanten over en weer communiceren, in plaats van eenrichtingscommunicatie.

Doelen voor deze sectie:

  • Sociale media verbinden in je dashboard.
  • Een bericht opstellen.
  • Sociale mediaknoppen op je website weergeven.
  • Beoordelingen op je website laten zien.

Geschatte tijd om af te ronden: 15-45 minuten

Met sociale media verbinden in je dashboard

Door je sociale media-accounts te verbinden in je dashboard, kun je alles vanuit een centrale plek beheren. Daarna gaan we naar je website en voegen we een sociale mediasectie toe zodat je klanten met je kunnen praten.

Je hoeft alleen maar actief te zijn op de een of twee sociale media-accounts die voor jouw doelgroep belangrijk zijn. Maar het is handig om de andere accounts aangemaakt te hebben, zodat niemand anders jouw bedrijfsnaam kan gebruiken.

In Les 18 van de instructiecursus Basiskennis van marketing met GoDaddy hebben we enkele tips over het kiezen van de voor jou geschikte sociale mediaplatforms.

Klik in je dashboard op Marketing en klik vervolgens op de sociale mediaplatforms die je wilt verbinden: Facebook, Instagram en Twitter.

Als je deze eenmaal geselecteerd hebt, kun je verbinding maken met je bestaande account of een nieuw account maken.

Een belangrijke opmerking bij Facebook en Instagram: Je moet zowel een Facebook bedrijfspagina hebben als een professioneel Instagramprofiel (bedrijfs- of creatoraccount), en je Facebookpagina en Instagramprofiel moeten gekoppeld zijn.

Een bericht opstellen

Weet je niet wat je moet zeggen op sociale media? Kijk eens naar London‘s tips over hoe kleine bedrijven sociale media kunnen gebruiken in Les 17 van de instructiecursus Basiskennis van marketing met GoDaddy.

Het allerbelangrijkste is dat je consequent content maakt. Dat hoeft niet dagelijks. Zelfs eens per maand of om de week is al voldoende.

Open je site vanuit je Mijn producten-pagina.

Ga vanuit je Dashboard naar Marketing en klik dan op Facebook, Twitter of op Google Mijn Bedrijf. Klik op Bericht maken.

Als je je bericht eenmaal geschreven hebt en afbeeldingen of links hebt toegevoegd, kun je berichten plaatsen op Facebook, Twitter of Google Mijn Bedrijf, en dat allemaal tegelijkertijd. Instagram-berichten moet je wel nog op je telefoon maken.

Sociale mediaknoppen op je website weergeven

Ben je er klaar voor om sociale mediaknoppen op je website weer te geven?

Klik in je Dashboard op Site bewerken om de website-editor te openen.

Ga op de plek staan waar je je sociale mediaknoppen wilt plaatsen en voeg een sectie toe. Zoek naar de Social-sectie en klik op Toevoegen. Pas je titel aan en kopieer en plak dan de URL‘s van jouw sociale mediawebsites op de juiste plaats.

Om foto‘s van je Instagramprofiel weer te geven, voeg je nog een sectie toe en zoek je naar de Sociale feed-sectie. Kies een lay-out, klik op Toevoegen en pas de titel aan. Je kunt slechts één Instagram-feed op je site weergeven. Als deze sectie niet in de lijst erbij staat, is deze al in gebruik op een andere plek op je website.

Vergeet niet om je website te publiceren zodat iedereen je wijzigingen kan zien.

Beoordelingen weergeven

Beoordelingen hebben zoveel waarde. Hoe vaak vraag je vrienden wel niet of ze goede producten kennen, of hoe vaak vraag je of iemand in een Facebook-groep een service kan aanbevelen? Vaker dan je denkt. Beoordelingen zijn het sociale bewijs dat jouw producten of services fantastisch zijn. We hebben zelfs enkele tips over hoe je klanten kunt vragen om referenties of beoordelingen.

Je kunt op twee manieren beoordelingen aan je website toevoegen:

Ga vanuit je website-editor naar de plek waar je je beoordelingen wilt weergeven en voeg een sectie toe.

Zoek naar de Beoordelingen-sectie en voeg deze toe. Je kunt meer dan een Beoordelingen-secties toevoegen op meerdere plaatsen.

Pas de titel en de achtergrondafbeelding aan, als je dat wilt.

Vergeet niet om je website te publiceren zodat iedereen je wijzigingen kan zien.

Overzicht

Je site is nu gepubliceerd en je hebt nu al je online kanalen samengebracht op een plek. Het enige wat nog resteert, is om het instellen van online betalingen accepteren.

Ga online | Website Builder leren kennen
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Content aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.