Verbeter de Google -indexering

Je kunt de volgende stappen gebruiken om ervoor te zorgen dat je WordPress -site correct kan worden gecrawld, geïndexeerd en weergegeven voor een optimale SEO -ranking.

Bevestig dat je WordPress -site kan worden geïndexeerd

1. Aanmelden bij WordPress
  2. Ga naar Instellingen > Lezen.
  3. Zorg ervoor dat de instelling voor Zoekmachines ontmoedigen om deze site te indexeren niet is aangevinkt.

Bevestig dat zoekmachines alle pagina's correct kunnen indexeren

1. Bezoek deze site .
  2. Voer je domein in het veld Website -URL in.
  3. Klik op Controle!

Bevestig dat zoekmachines de titel van je website correct weergeven. Deze heeft een specifieke lengtebeperking in pixels.

1. Ga naar je website, klik met de rechtermuisknop op je startpagina en klik op Paginabron weergeven .
  2. Kopieer de tekst tussen de titeltags ( titel >).
  3. Bezoek deze site .
  4. Plak de tekst die je hebt gekopieerd in de voorbeeldtool Titel -tag
  5. Zorg ervoor dat de tekst in het voorbeeld niet wordt afgesneden. Als het wordt afgebroken, moet je de titel inkorten totdat dat niet langer het geval is.

Als je titel te lang is, moet je deze mogelijk bijsnijden en als je ruimte over hebt, wil je misschien trefwoorden toevoegen.

Installeer een SiteMap -plug -in

1. Aanmelden bij WordPress
  2. Ga naar Plug -ins .
  3. Controleer of er plug -ins zijn geïnstalleerd en ingeschakeld.
  4. Als er geen sitemap -plug -ins zijn geïnstalleerd en geactiveerd, klik je op Nieuwe toevoegen .
  5. Zoek naar " Yoast SEO "
  6. Klik Installeer nu .
  7. Klik op Activeren .
  8. Klik in het WordPress-dashboard op SEO in de linkerkolom.
  9. Klik op het tabblad Functies.
  10. Geavanceerde instellingen inschakelen.
  11. Kijk terug onder SEO in de linkerkolom en klik op XML-sitemaps .
  12. Bevestig dat de sitemapfunctie is ingeschakeld.

Voeg een beschrijving toe voor je pagina's.

1. Aanmelden bij WordPress
  2. Als je de Yoast SEO -plug -in nog niet hebt geïnstalleerd, bekijk je de bovenstaande stappen.
  3. Bewerk elke pagina waarvoor je een beschrijving wilt hebben en gebruik het Yoast SEO -paneel op die pagina's om een beschrijving toe te voegen.
  4. Het is raadzaam om deze stap in ieder geval voor je startpagina uit te voeren.

Bevestig dat afbeeldingen een beschrijving hebben.

1. Ga naar je website, klik met de rechtermuisknop op je startpagina en klik op Paginabron weergeven .
  2. Zoek naar een afbeeldingstag ( img >).
  3. Zoek in de tag naar het "alt" -attribuut en bevestig dat het een waarde heeft (bijvoorbeeld alt = "voorbeeldzoekwoord").
  4. De waarde moet iets zijn dat de afbeelding beschrijft. Een afbeeldingstag voor een zonsondergang kan bijvoorbeeld een alt -attribuut hebben, zoals: alt = "zonsondergang" .
  5. Als er afbeeldingen zijn die geen waarden hebben in het alt -attribuut, ga dan naar Media in je WordPress -dashboard, klik op de afbeelding die je wilt bewerken en voeg de tekst toe aan het alt -veld.