Veelvoorkomende webpagina -fouten

HTTP-statuscodes bestaan uit drie getallen en bieden webbrowsers informatie over de status van de pagina. Sommige van deze fouten kun je tijdens internetsessies te zien krijgen, of je kunt ze in je eigen hostingaccount ontvangen.

Hier volgt een beknopte handleiding om je de meest voorkomende foutcodes te helpen begrijpen met suggesties om de fout op te lossen:

400 - Onjuist verzoek

De webserver kan een verkeerd ingedeeld script niet parseren. Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door programmeerproblemen. Neem contact op met je ontwikkelaar of softwareleverancier voor hulp bij het oplossen van dit probleem.

Als je deze fout ontvangt met een GoDaddy Hosting Connection® -toepassing, neem dan contact op met onze supportafdeling.

401 - Verificatie vereist

Deze pagina vereist een gebruikersnaam en wachtwoord om deze te openen. Als je het zonder wachtwoord probeert te openen, krijg je het bericht 401 - Verificatie vereist.

403 - Verboden

Verboden fouten worden weergegeven wanneer iemand probeert toegang te krijgen tot een map, bestand of script zonder de juiste machtigingen. Als een script bijvoorbeeld alleen door de gebruiker kan worden gelezen en anderen geen toegang hebben tot het bestand, wordt er een 403 -fout weergegeven.

Ongeldige indexbestanden en lege mappen kunnen ook 403 -fouten veroorzaken. Zie voor meer informatie een van de volgende artikelen op basis van het type hostingaccount dat je hebt: Web en klassiek / cPanel / Plesk .

404 - Niet gevonden

Als bezoekers URL's openen die niet bestaan, ontvangen ze 404 -fouten. De oorzaak kan van alles zijn, van ongeldige URL's, ontbrekende bestanden of omleidingen naar URL's die niet meer bestaan.

500 - Interne serverfout

Dit is een zeer algemene fout, wat betekent dat er een probleem is met de weergave van de website, maar dat de details niet direct beschikbaar zijn. Ongeldige .htaccess -bestanden, of ongeldige regels daarin, veroorzaken gewoonlijk 500 fouten bij Linux® -hostingaccounts. Bij Windows® zijn dit meestal ongeldige aanvragen via een web.config -bestand.

Om erachter te komen waardoor het probleem wordt veroorzaakt:

• Linux — Bekijk je Apache®-foutlogboeken.
  • Windows — Schakel uitgebreide fouten in jeweb.config-bestand in met behulp van de volgende code:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

Bekijk de lijst met statuscodedefinities op W3.org voor meer informatie:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html