Veelvoorkomende fouten met webpagina's

HTTP-statuscodes bestaan uit drie getallen en bieden webbrowsers informatie over de status van de pagina. Sommige van deze fouten kun je tijdens internetsessies te zien krijgen, of je kunt ze in je eigen hostingaccount ontvangen.

Hier volgt een beknopte handleiding om je de meest voorkomende foutcodes te helpen begrijpen met suggesties om de fout op te lossen:

400 — Onjuist verzoek

The Web server couldn't parse a malformed script. Most often, programming problems cause this issue. You should talk to your developer or software provider for help resolving this issue.

401 — Verificatie vereist

Om deze pagina te kunnen openen, moet je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Als je dat niet doet, dan ontvang je een 401-melding — Verificatie vereist.

403 — Verboden

Er worden Verboden-fouten weergegeven als iemand een map, bestand, of script wil openen zonder de juiste machtigingen. Als een script bijvoorbeeld alleen maar door de gebruiker gelezen kan worden en anderen het bestand niet kunnen openen, dan zien ze een 403-fout.

Ongeldige indexbestanden en lege mappen kunnen ook 403-fouten opleveren. Zie voor meer informatie een van de volgende artikelen op basis van het soort hostingaccount dat je hebt: Web en klassiek/cPanel/Plesk.

404 — Niet gevonden

Als bezoekers URL's openen die niet bestaan, ontvangen ze een 404-fout. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals ongeldige URL's, ontbrekende bestanden, of doorverwijzingen naar URL's die niet meer bestaan.

500 — Interne serverfout

This is a very general error that means there's a problem with the website displaying, but the details aren't readily available. Invalid .htaccess files, or invalid rules in them, commonly cause 500 errors with Linux hosting accounts. With Windows, it's most commonly invalid requests through a web.config file.

Ontdekken wat het probleem veroorzaakt:

• Linux — Review your Apache error logs.
  • Windows — Schakel uitgebreide fouten in jeweb.config-bestand in met behulp van de volgende code:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

For more information, check out the list of status code definitions at W3.org.