Veelvoorkomende fouten met webpagina's

HTTP-statuscodes bestaan uit drie getallen en bieden webbrowsers informatie over de status van de pagina. Sommige van deze fouten kun je tijdens internetsessies te zien krijgen, of je kunt ze in je eigen hostingaccount ontvangen.

Hier volgt een beknopte handleiding om je de meest voorkomende foutcodes te helpen begrijpen met suggesties om de fout op te lossen:

400 — Onjuist verzoek
De webserver kan een verkeerd script niet parseren. Meestal zijn programmeerproblemen de oorzaak van dit probleem. Raadpleeg je ontwikkelaar of softwareprovider om dit probleem op te lossen.
Als je deze fout ontvangt voor een GoDaddy Hosting Connection®-toepassing, neem je contact op met onze supportafdeling
401 — Verificatie vereist
Om deze pagina te kunnen openen, moet je een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Als je dat niet doet, dan ontvang je een 401-melding — Verificatie vereist.
403 — Verboden
Er worden Verboden-fouten weergegeven als iemand een map, bestand, of script wil openen zonder de juiste machtigingen. Als een script bijvoorbeeld alleen maar door de gebruiker gelezen kan worden en anderen het bestand niet kunnen openen, dan zien ze een 403-fout.
Ongeldige indexbestanden en lege mappen kunnen ook 403-fouten opleveren. Zie voor meer informatie een van de volgende artikelen op basis van het soort hostingaccount dat je hebt: Web en klassiek / cPanel / Plesk.
404 — Niet gevonden
Als bezoekers URL‘s openen die niet bestaan, ontvangen ze een 404-fout. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals ongeldige URL's, ontbrekende bestanden, of doorverwijzingen naar URL's die niet meer bestaan.
500 — Interne serverfout
Dit is een erg algemene fout die betekent dat er een probleem is met de weergave van een website, maar dat de details niet beschikbaar zijn. Ongeldige .htaccess-bestanden, of ongeldige regels erin, veroorzaken vaak 500-fouten op Linux®-hostingaccounts. Voor Windows® zijn het vaak ongeldige verzoeken via een web.config-bestand.
Ontdekken wat het probleem veroorzaakt:
  • Linux — Bekijk je Apache®-foutlogboeken.
  • Windows — Schakel uitgebreide fouten in jeweb.config-bestand in met behulp van de volgende code:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

Bekijk de lijst met statuscodedefinities op W3.org voor meer informatie:
http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec10.html