Help

Domeinen Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Veelgestelde vragen over nalevering en bewaking van domeinen

Kunnen meer dan één persoon hetzelfde domein nabestellen?

Vóór maart 2009 stonden we slechts één nabestelling per domeinnaam toe. Dit betekent dat als een andere klant vóór maart 2009 een nabestelling op een domeinnaam heeft geplaatst, u niet hetzelfde domein kunt nabestellen zolang de oorspronkelijke nabestelling van kracht blijft. Als er na maart 2009 een nabestelling op een domein is geplaatst, kun je nog steeds een nabestelling op hetzelfde domein plaatsen.

Garanderen domeinreserveringen de registratie van domeinnamen?

Nee. De service Domeinreserveringen garandeert niet dat u een domeinnaam krijgt. Wanneer je een nabestelling plaatst, proberen we de domeinnaam voor je te bemachtigen wanneer deze beschikbaar komt voor registratie. Als het wordt aangeboden voor een veiling, geven wij u instructies over hoe u kunt deelnemen.

Elke nabestelling wordt geleverd met domeincontrole, een handige service waarmee je de domeinnaam kunt volgen. Het houdt je op de hoogte van de vervaldatum van die domeinnaam en eventuele wijzigingen in de status ervan.

Als een nabestelde domeinnaam beschikbaar komt, maar onze service kan deze niet verwerven, of je verliest de veiling, , dan kun je de nabestelling opnieuw toewijzen aan een andere domeinnaam. Als we je domeinnaam niet kunnen bemachtigen, stellen we je op de hoogte via e -mail.

Zie voor informatie over het opnieuw toewijzen van een naleveringWijzig een nalevering in een andere domeinnaam .

Wat is Domeinnaammonitoring?

Domeinbewaking houdt wijzigingen in domeinnaaminstellingen bij. Het bevat ook historische tracking voor domeinnaamwijzigingen en bewaakt domeinnamen die overal zijn geregistreerd. Wanneer informatie voor deze instellingen verandert, stuurt Domain Monitoring je een e -mailmelding.

Je stelt monitoring voor een jaar in. Als je domeinnamen wilt blijven bewaken, moet je je abonnement verlengen.

Je kunt onze Domain Monitoring -service gebruiken om elke domeinnaam met een .com-, .us-, .biz-, .net-, .org-, .info-, .me-, .mobi- of .co -extensie te volgen, zelfs als deze niet zijn geregistreerd door jij of bij ons.

Met name bewaakt deze service:

  • Registerhouder - Houdt u op de hoogte van elke wijziging in de registerhouder van een bewaakte domeinnaam.
  • Status - Houdt eventuele wijzigingen in de status van een domeinnaam bij. Als een bij ons geregistreerde bewaakte domeinnaam bijvoorbeeld de status wijzigt in ontgrendeld , stelt Domain Monitoring u op de hoogte. Het stelt je ook op de hoogte wanneer een bewaakte domeinnaam die niet bij ons is geregistreerd de status pendDelete of redemptionPeriod krijgt; wat aangeeft dat de domeinnaam binnenkort beschikbaar komt.
  • Vervaldatum - Houdt eventuele wijzigingen in de vervaldatum van de registratie bij voor een bewaakte domeinnaam.
  • Naamserver - Houdt naamserverwijzigingen bij.

Zie Domeinbewaking instellen voor meer informatie.

Wat is Investor's Edge?

Investor's Edge is een maandelijkse abonnementsservice die een lijst biedt met meer dan 250.000 aflopende domeinnamen. Deze service geeft je een voorsprong op je collega's door actuele informatie over de beschikbaarheid van domeinnamen te verstrekken en stelt je in staat om direct een bestelling te plaatsen.

We werken alle domeinnamen op deze powerlist dagelijks bij. Je kunt een domeinnaam uit deze lijst nabestellen zodra je deze ziet.

Kan een domeinnaam meer dan eens worden nabesteld?

Ja. Meer dan één van onze klanten kan een nabestelling kopen voor dezelfde domeinnaam.

Als er meer dan één nabestelling wordt gekocht voor een bepaalde domeinnaam, wordt de eerst geplaatste nabestelling het openingsbod in een openbare veiling en worden andere houders van een nabestelling op de hoogte gebracht wanneer de domeinnaam naar de veiling gaat. Nabestellinghouders en het grote publiek hebben de mogelijkheid om een hoger bod te plaatsen.

Opmerking: de kosten voor een nabestelling zijn inclusief de registratiekosten voor 1 jaar, waarbij eventuele extra kosten van Auction Up Pricing worden toegevoegd.

Als je nabestelling niet is gelukt, kun je deze opnieuw toewijzen aan een andere domeinnaam. ZieWijzig een nalevering in een andere domeinnaam voor informatie die het opnieuw toewijst.

Totdat je nabestelling een domeinnaam vastlegt, verloopt deze niet.

Kunnen premium domeinnamen worden nabesteld?

Nee. Op dit moment bieden we geen nabestelling aan voor premium domeinnamen.

Waarom zijn bepaalde domeinnamen niet beschikbaar voor nabestelling?

Als de domeinnaam die je wilt registreren niet beschikbaar is, kun je er in de meeste gevallen een nabestelling voor kopen. Domeinreserveringen is een service die u helpt bij het verkrijgen van een domeinnaam wanneer deze beschikbaar komt voor registratie.

Naleveringen zijn echter niet beschikbaar voor domeinnamen onder de volgende omstandigheden:

  • Beleid voor eenmalige nabestelling - Vóór maart 2009 stonden we slechts één nabestelling per domeinnaam toe. Als een andere klant vóór maart 2009 een nabestelling op een domeinnaam heeft geplaatst, kunt u dus geen nabestelling op dezelfde domeinnaam plaatsen zolang de oorspronkelijke nabestelling van kracht blijft.
  • TLD niet ondersteund -We ondersteunen alleen nabestellingen voor de volgende topleveldomeinnamen (TLD's): .biz, .com, .info, .me, .mobi, .net, .org en .us.
  • Geblokkeerd - We blokkeren klanten voor het nabestellen van bepaalde domeinnamen, zoals GoDaddy.com.

Zie voor meer informatie over het nabestellenWat zijn domeinnabestellingen?


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.