Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Veelgestelde vragen over gTLD-voorregistratie

Zijn alle nieuwe domeinen voor mij beschikbaar?

Nee. Hoewel er meer dan 700 nieuwe domeinen voor je beschikbaar zijn, zijn er nog eens 600 nieuwe domeinen met handelsmerknamen - .FORD, .GUCCI, .DUPONT - en hoewel de eigenaren ze kunnen openen voor de algemeen publiek, zullen ze deze waarschijnlijk reserveren voor intern gebruik.

Zullen de nieuwe domeinen de manier waarop internet werkt veranderen?

Nee. Ze kunnen de manier waarop mensen informatie op het web vinden, veranderen. En ze kunnen ook van invloed zijn op hoe bedrijven hun online aanwezigheid opbouwen.

Wat maakt een domeinnaam geweldig?

Het kiezen van het juiste domein is enorm. Zoek naar een naam die gemakkelijk te onthouden is, gemakkelijk te spellen is en die gepersonaliseerd is voor jou of je bedrijf. Gebruik 'echte' woorden in je domeinnaam , in plaats van verzonnen namen, helpt je ook om online gevonden te worden.

Zijn er domeinen in andere talen dan Engels?

Ja. Voor het eerst hebben sprekers van bijna drie dozijn talen, waaronder Arabisch, Chinees en talen die op het Cyrillische alfabet zijn gebaseerd, hun eigen domein. Dit zal een enorme zegen zijn voor bedrijven die hun producten promoten in landen waar deze talen worden gesproken.

Wat moet ik nu doen?

De nieuwe domeinen zullen in de loop van de volgende twee jaar worden vrijgegeven, te beginnen in november 2013. Volg domeinen die je op afstand interesseren om je kansen te vergroten om de domeinen te krijgen die je wilt. We sturen je een e-mail voordat de voorregistratie begint. Je kunt ook altijd ons klantenserviceteam bellen op het bovenstaande nummer om je opties te kennen. Volg nieuwe domeinen of registreer ze vooraf !

Hoeveel gaan de nieuwe domeinen kosten?

De prijzen variëren voor de nieuwe domeinen en indien beschikbaar, is prijsinformatie voor een nieuw domein beschikbaar op de pagina www.godaddy.com/newdomains. Voor veel van de nieuwe domeinen is de prijs nog niet bepaald.

Hoe registreer ik een domein met mijn handelsmerk erin?

ICANN beschermt eigenaren van handelsmerken door hen eerst hun handelsmerknaam te laten reserveren voordat iemand anders registraties voor een bepaald domein mag indienen.

Om er zeker van te zijn dat je deze registratieperiode niet mist, volg je alle domeinen die je overweegt. We laten het je weten wanneer ze openstaan voor merkhouders. Blader nu door namen !

Is er een reden om meer dan één domeinnaam te registreren?

Ja. Bedrijven registreren vaak verschillende domeinen om hun digitale voetafdruk uit te breiden. Dus als je bijvoorbeeld CatesCakes.COM hebt, wil je misschien ook CatesCakes.MENU en CatesCakes.NYC registreren. Je kunt de nieuwe domeinen doorverwijzen naar je bestaande website of deze gebruiken om nieuwe te maken. Dit vergroot de kans dat nieuwe klanten je online vinden.

Wat zijn de voordelen van het vooraf registreren van een domeinnaam?

De concurrentie voor sommige van de nieuwe domeinen is waarschijnlijk hevig. Het vooraf registreren van een domeinnaam geeft je mogelijk een voordeel ten opzichte van anderen die exact dezelfde domeinnaam willen registreren. En hoewel er honderden nieuwe domeinen beschikbaar zijn, is er maar één CatesCakes.NYC of CatesCakes.MENU. Net zoals in de rij staan voor kaartjes, hoe eerder je daar bent, hoe groter de kans dat je de stoel krijgt die je wilt.

Wat is het verschil tussen reguliere voorregistratie en voorregistratie met prioriteit?

Een preregistratie met prioriteit wordt ingediend vóór een normale preregistratie, waardoor je kans op de naam die je wilt krijgen, wordt vergroot wanneer deze beschikbaar komt.

De prijzen en verlengingskosten kunnen hoger zijn voor preregistratie met prioriteit en er kunnen ook aanmeldingskosten zijn bij dit type registratie. Zie voor meer informatie over het afhandelen van aanvraagkosten onder "Gegarandeerd dat ik een domein vooraf registreer?" hieronder.

Kan ik een domein vooraf registreren dat al vooraf is geregistreerd?

Ja. Als meer dan één persoon hetzelfde domein vooraf registreert bij GoDaddy, worden alle aanvragers uitgenodigd voor een privéveiling om te beslissen wie het domein krijgt.

Als ik een voorregistratie met prioriteit aanvraag, moet ik dan ook een aanvraag indienen tijdens de normale preregistratie?

Nee. Voorregistratie met prioriteit geeft je de grootst mogelijke kans om het domein te krijgen, aangezien alle voorregistraties met prioriteit worden ingediend vóór de reguliere voorregistratie. Als er meerdere aanvragen zijn voor dezelfde domeinnaam, houdt de registerhouder een privéveiling, waarbij de domeinnaam wordt toegekend aan de hoogste bieder.

Is een voorregistratie bindend?

Een preregistratie wordt niet als bindend beschouwd als deze wordt geannuleerd voordat de fase waarvoor vooraf geregistreerd is, live gaat (zie voorbeelduitleg hieronder). In deze gevallen restitueren we graag je domeinregistratiekosten en eventuele betaalde aanmeldingskosten.

Voorbeeld: Er wordt een normale voorregistratie gemaakt voor een domein op 25-03-2019. De Reguliere pre-registratiefase gaat op 4 januari 2019 over op Algemene beschikbaarheid. Een voorregistratie die in dit geval wordt gemaakt, wordt als niet-bindend beschouwd als deze voor 01-04-2019 wordt geannuleerd. Het wordt mogelijk bindend op 04/01/2019, mocht het domein worden toegekend aan de aanvrager.

Garandeert het vooraf registreren van een domein dat ik het krijg?

Nee. Als je een domein vooraf registreert, wordt je plaats in onze wachtrij gereserveerd voor dat domein. Zodra de registratiefase wordt geopend, verzenden we onze lijst met registraties elektronisch met behulp van onze toonaangevende technologie om u een voorsprong te geven.

Als GoDaddy de naam veiligstelt en meer dan één persoon of bedrijf heeft deze vooraf geregistreerd, dan worden alle partijen uitgenodigd voor een privéveiling om te beslissen wie de naam krijgt.

Gevallen voor voorregistratie met prioriteit:

  • Als je geen domein krijgt dat in deze fase is aangeschaft, ontvang je een volledige restitutie van de registratiekosten en eventuele betaalde aanmeldingskosten.
  • Als het domein dat in deze fase is aangeschaft aan je wordt toegekend en je besluit om te annuleren tijdens de toegestane respijtperiode voor annulering, ontvang je alleen een restitutie voor de betaalde registratiekosten. Eventuele aanmeldingskosten die zijn betaald om te beveiligen onder Prioriteitsvoorregistratie zijn in dit geval niet restitueerbaar.
  • Reguliere preregistratiezaken: Er zijn geen aanmeldingskosten voor de reguliere preregistratiefase.

  • Als je geen domein krijgt dat in deze fase is aangeschaft, ontvang je een volledige restitutie van de registratiekosten.
  • Als je besluit om te annuleren tijdens de toegestane "respijtperiode", ontvang je een volledige restitutie van de registratiekosten.