Help

Domeinen Help

Veelgestelde vragen over Bedrijfsregistratie

Wat is de Whois-database?

De Whois-database is een online archief met informatie die is gekoppeld aan geregistreerde domeinnamen. Hierin wordt openbare domeinnaaminformatie opgeslagen, zoals de datum waarop de domeinnaam is geregistreerd en waarop deze vervalt, de record van de registerhouder en de bijbehorende contactpersonen (registrant, facturering, beheer en technische zaken).

Wanneer je een domeinnaam registreert, verzamelen we deze informatie volgens de ICANN-voorschriften (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) voor registerhouders voor domeinnamen. De informatie in de Whois-database is beschikbaar voor iedereen die een Whois-zoekopdracht uitvoert voor een bepaalde domeinnaam. Je moet geldige informatie invoeren voor je account. Als je dat niet doet, loop je het risico dat je je domeinnaamregistratie verliest.

Zie het volgende artikel voor meer informatie over hoe je je contactinformatie privé kunt houden: Mijn abonnement voor domeinbescherming upgraden.

Zie het volgende artikel voor informatie over het toevoegen van een Whois-vermelding voor je bedrijf: Je bedrijfsregistratieprofiel beheren.

Kan ik een Online visitekaartje en een website gebruiken voor dezelfde domeinnaam?

Nee. Een domeinnaam kan slechts één domeinnaam tegelijk hosten. Een Online visitekaartje is een mini-website. Als je een Online visitekaartje activeert, kunnen bezoekers niet naar de bestaande website voor je domeinnaam navigeren. Om deze reden raden we aan dat je geen Online visitekaartje activeert voor een domeinnaam met een bestaande website.

Welke invloed heeft Bedrijfsregistratie op de privacybescherming?

Bedrijfsregistratie werkt samen met Privacybescherming (ook wel privacy genoemd) om je persoonlijke gegevens privé te houden terwijl je reclame maakt voor je bedrijf.

Privacybescherming schermt je persoonlijke contactgegevens af, die los staan van je bedrijfsregistratie -informatie. Bedrijfsregistratie bevat alleen de informatie die u openbaar wilt maken, zoals kantooruren, telefoonnummers op kantoor en faxnummers.

Als je beide typen registratie wilt gebruiken, moet je deze apart aanschaffen.

Wat is een Online visitekaartje ?

In het Bedrijfsregistratie-account van je domeinnaam kun je een website van één pagina maken voor je bedrijf. Je kunt hiervoor de sjabloon Online visitekaartjes gebruiken.

Waarom is mijn Online visitekaartje nog niet actief?

Als je meer dan 24 geleden een Online visitekaartje hebt gemaakt en dit nog niet actief is, zijn je naamservers mogelijk niet juist of heb je de domeinnaam mogelijk in gesteld op doorverwijzing. Controleer of je naamservers verwijzen naar onze naamservers voor parkeren en ga na of de domeinnaam eventueel doorverwijst. Zie De naamservers voor mijn domeinen wijzigen voor meer informatie.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.