Fout oplossen bij het opzetten van een databaseverbinding in WordPress

Opmerking: dit artikel beschrijft het proces voor het oplossen van problemen voor de foutmelding Fout bij het maken van de databaseverbinding. Als je niet zeker weet welke fout problemen veroorzaakt op je site, kun je het artikel over de meest voorkomende WordPress-foutmeldingen met voorgestelde oplossingen bekijken.

Je WordPress-site moet zijn verbonden met een database om naar behoren te werken. WordPress gebruikt verbindingsreeksen die zijn opgeslagen in het wp-config.php-bestand om een verbinding te maken met een database. Als de verbinding niet kan worden vastgesteld, wordt de foutmelding Fout bij het maken van de databaseverbinding weergegeven op je site. De meest voorkomende methode om deze fout op te lossen is om de verbindingsreeksen in het wp-config.php-bestand bij te werken.

Opmerking: het oplossen van de foutmelding Fout bij het maken van de databaseverbinding vereist geavanceerde methoden voor probleemoplossing, waaronder het verbinden aan je server, het verkrijgen van databasegegevens en het wp-config.php-bestand toevoegen en bewerken. Als je wilt dat een GoDaddy-expert dit voor je oplost, kan ons WordPress Premium-ondersteuningsteam je helpen.

Vereist: je hebt de juiste databasegegevens nodig om alle stappen in dit artikel te kunnen voltooien. Databasegegevens zijn anders dan de aanmeldgegevens van je WordPress. Zo kun je de databasegegevens vinden voor verschillende hostingabonnementen:
Managed WordPress

Volg stap 1 tot en met 4 in dit artikel. Selecteer in stap 5 Bekijken (in plaats van phpMyAdmin openen) naast Databasegegevens en kopieer de gegevens naar een teksteditor naar keuze. De databasenaam is hetzelfde als de databasegebruikersnaam. Kopieer ook het poortnummer.

Linux-hosting met cPanel

Volg de stappen in dit artikel om de databasenaam en -gebruikersnaam te verkrijgen in cPanel. Aangezien het wachtwoord niet zichtbaar is vanwege beveiligingsredenen, kun je op deze manier het databasewachtwoord opnieuw instellen. Gebruik altijd localhost als hostnaam.

Windows-hosting met Plesk

Volg de stappen in dit artikel om de databasenaam en -gebruikersnaam en -hostnaam te verkrijgen in Plesk. Aangezien het wachtwoord niet zichtbaar is vanwege beveiligingsredenen, kun je op deze manier het databasewachtwoord opnieuw instellen.

1. Meld je aan bij phpMyAdmin.
  2. Selecteer in phpMyAdmin, in het linkermenu, de naam van de database die je site gebruikt.
  3. Noteer het database voorvoegsel. Het database voorvoegsel wordt toegevoegd aan de tabel namen (bijvoorbeeld, als je de volgende database tabellen ziet: wp_3f_options, wp_3f_ posts, wp_3f_postmeta, enz., dan is je database voorvoegsel wp_3f_).
  4. Maak verbinding met je hostingaccount via een bestandsbeheerder.
  5. Zoek en open de map waar je WordPress-site in staat.
  6. Zoek in het wp-config.php-bestand de sectie die op dit voorbeeld lijkt:
    /** De naam van de database voor WordPress */
    define('DB_NAME', 'yourdatabasename');
    /** MySQL-databasegebruikersnaam */
    define('DB_USER', 'yourusername');
    /** MySQL-databasewachtwoord */
    define('DB_PASSWORD', 'yourpassword');
    /** MySQL-hostnaam */
    define('DB_HOST', 'yourhostname');

$table_prefix  = 'yourtableprefix';
  7. Controleer of de informatie in dit bestand overeenkomt met de huidige corresponderende databasegegevens die je eerder hebt verkregen.
  8. Als één van de gegevens in het wp-config.php bestand niet overeenkomt met je databasegegevens, werk dan het bestand bij met de juiste informatie. Vervang alleen de strings binnen de aanhalingstekens, anders kun je mogelijk meer problemen veroorzaken op je site. Vervang in het bovenstaande voorbeeld het volgende:
    • yourdatabasename door de juiste MySQL-databasenaam.
    • yourusername door de juiste MySQL-gebruikersnaam.
    • yourpassword door het juiste MySQL-wachtwoord.
    • yourhostname door de juiste MySQL-hostnaam.
    • Opmerking: als je site wordt gehost op Managed WordPress, moet de rij met de hostnaam de volgende structuur volgen: define('DB_HOST', 'yourhostname:portnumber'); Vervang yourhostname door de juiste MySQL-hostnaam en portnumber door het juiste poortnummer.

• yourtableprefix door het juiste tabel voorvoegsel.
  9. Sla het bijgewerkte wp-config.php-bestand op.
  10. Controleer of je site weer online staat door je site in privémodus te bezoeken in Chrome, Firefox of Edge.