Help

Domeinen Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

.UK -domeinen annuleren

Per Nominet -vereiste kan alleen de registrant de .UK -domeinnaam annuleren. Je moet een .UK -domein alleen annuleren als je zeker weet dat je het niet langer nodig hebt. Nadat je het verzoek hebt ingediend, kan dit niet meer worden teruggedraaid. Eenmaal ingediend voor annulering, wordt het .UK -domein verwijderd uit het register op de dag van annulering vóór middernacht. Vanaf dat moment kan iedereen de .UK -domeinnaam registreren.

Meld je aan bij Online Services om een annuleringsverzoek in te dienen.

1. Navigeer naar de Online Services van Nominet via de link hier .

2. Gebruik de optie "Eerste keer aanmelden of wachtwoord vergeten?" link om een nieuw wachtwoord te maken.

3. Voer het e -mailadres van de registrant van het domein in het e -mailveld in.

4. Open de e -mail die vanuit Nominet naar het e -mailadres van de registrant is verzonden.

5. Maak een nieuw wachtwoord voor toegang tot je domeinaccount bij Nominet.

6. Gebruik een van de “Aanmelden” -koppelingen op de bevestigingspagina om terug te gaan naar het aanmeldscherm van Nominet voor Online Services.

7. Meld je aan bij de Online Services van Nominet met het e -mailadres van de registrant en het nieuw aangemaakte wachtwoord.

8. Eenmaal ingelogd, plaats je een vinkje naast het domein dat je wilt annuleren en kies je de optie "Domein annuleren".

9. Als je domein was opgeschort voor gegevenskwaliteitsvalidatie op het moment dat je het opzegde, neem dan contact op met GoDaddy -ondersteuning via e -mail op cctldcancellations@godaddy.com zodat het domein uit je account kan worden verwijderd.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.