Tweestapsverificatie inschakelen

Stel tweestapsverificatie in voor betere accountbeveiliging. Lees Wat is tweestapsverificatie? voordat je doorgaat, als je niet weet wat dit is.

1. Ga naar je GoDaddy- pagina Aanmelden en pincode . Je wordt mogelijk gevraagd om je aan te melden.
  2. Selecteer onder Tweestapsverificatie de optie Verificatie toevoegen.
    Verificatie toevoegen.
  3. Kies de methode voor tweestapsverificatie die je wilt gebruiken en selecteer Volgende:
    • Verificatie-app (aanbevolen): Een verificatie-app, zoals Google Authenticator or Authy, maakt een code aan. Kies deze methode voor de meeste GoDaddy-accounts.
    • Sms-berichten: De code wordt naar je verzonden als een sms-bericht. Deze methode is zeer gemakkelijk, maar we raden je aan om deze methode als back-up te gebruiken omdat deze methode minder veilig is.
    • Beveiligingssleutel: Voor verificatie wordt een apparaat gebruikt dat is aangesloten op de USB-poort van je computer. Gebruik deze methode als je een domeininvesteerder bent of als je het hoogste niveau aan beveiliging wilt.
  4. Voltooi het configuratieproces volgens de methode die je hebt geselecteerd:
    • Als je eenVerificatie-app kiest, volg je de instructies om de app te installeren, scan je de streepjescode en voer je de verificatiecode in. Wanneer je klaar bent, selecteer je Doorgaan.
    • Als je Sms-berichten hebt geselecteerd, voer je je mobiele telefoonnummer in en klik je op Doorgaan. Voer de code in die we je per sms hebben verzonden (deze blijft 20 minuten geldig) en selecteer vervolgens Opslaan.
    • Als je een hardwarematige beveiligingssleutel wilt gebruiken (zoals Yubikey of Google Titan) voor tweestapsverificatie, volg je in plaats daarvan de stappen in Een hardwarematige beveiligingssleutel toevoegen voor tweestapsverificatie.
  5. Selecteer Back-up toevoegen en herhaal de stappen 3 en 4 om een back-upmethode voor tweestapsverificatie toe te voegen.
  6. Opmerking: Stel je back-upmethode voor tweestapsverificatie in op een ander apparaat om downtime te minimaliseren. Als je hoofdmethode voor tweestapsverificatie bijvoorbeeld een verificatie-app op je laptop is, stel je sms-berichten op je telefoon in als de back-upmethode.