WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Problemen met een trage WordPress -site oplossen

Als je site de laatste tijd langzamer begint te laden, heeft een recente wijziging mogelijk invloed op de laadsnelheid. Als dit het geval is, kun je de wijziging ongedaan maken en kijken of de site hierdoor sneller wordt geladen. Als je niet zeker weet waardoor de vertraging is veroorzaakt, kun je de verschillende functies van je site uitschakelen en deze opnieuw toevoegen totdat het probleem zich opnieuw voordoet. Als je hierbij hulp nodig hebt, kan een van onze experts dit mogelijk tegen betaling voor je doen .

Hierna volgen enkele van de meest voorkomende functies die de latentie kunnen verhogen.

Plug-ins

Elke plug -in die je aan een WordPress -site toevoegt, kan de latentie van de site vergroten. Je kunt de plug -ins op je site activeren en deactiveren om te zien of dit de laadtijd verbetert. Zie voor meer informatie over het activeren en deactiveren van WordPress -plug -ins Activeer en deactiveer plug -ins in WordPress.

Thema

De codering van een WordPress-thema kan ook bijdragen aan de latentie van de site, met name bij gebruik van een thema van derden. Probeer je thema te wijzigen om te zien of je thema je site vertraagt. Zie voor meer informatie over het wijzigen van het themaMijn WordPress-thema wijzigen.

.htaccess

Het .htaccess -bestand heeft normaal gesproken geen invloed op de snelheid van een website, maar als er iets verkeerd is geconfigureerd, kan dit gebeuren. Probeer het uit te schakelen door het een andere naam te geven in bijvoorbeeld 1.htaccess, .htaccess.bak, .htaccess_disabled. Zie voor hulp bij FTPWat is een FTP?.

Als het probleem hiermee is opgelost, moet je je .htaccess -bestand bewerken om de fout te corrigeren. Als je dat niet doet, moet je de Permalinks op je wordPress -site opnieuw instellen als je het originele .htaccess -bestand uitgeschakeld laat. Zie de instructies hier voor informatie hierover:WordPress-permalinks opnieuw instellen om de 404-fout op te lossen.

Website -inhoud

De inhoud van je website kan ook de prestaties van je website beïnvloeden. Als de objecten op een pagina slecht zijn geoptimaliseerd, worden er meer gegevens verzonden dan nodig is. Het laden van grote afbeeldingen kan bijvoorbeeld lang duren via langzamere verbindingen, en externe bronnen worden mogelijk niet goed geoptimaliseerd.

Netwerklatentie

Soms kunnen netwerkproblemen de laadtijden van een website ook verlengen. Om dit te testen, moet je proberen om de site te openen vanaf een ander netwerk.

Om te controleren op netwerklatentie, kun je een tool genaamd traceroute gebruiken. Dit traceert het pad van de computer naar de server waartoe je toegang hebt. Zie voor hulp bij het uitvoeren van traceroute op WindowsTraceroutes uitvoeren op Windows. Zie voor hulp bij het uitvoeren van traceroute op Mac OS X.Voer een traceroute uit in macOS.

Kijk bij het bekijken van de traceroute naar de tijd die het kost om elke sprong te voltooien. Dit aantal moet redelijk consistent zijn. Alle extreme variaties kunnen wijzen op een netwerkprobleem. Neem contact op met je internetprovider voor hulp bij het bekijken van de traceroute, indien nodig.

Meer informatie