Contactformulier 7 instellen in WordPress

Contact Form 7 is een populaire WordPress-plug-in om een contactformulier aan je site toe te voegen. Je moet een contactformulier maken en instellen voordat je het aan een pagina kunt toevoegen.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. De plug-in Contact Form 7 installeren en activeren.
  3. Selecteer in het menu aan de linkerkant Contact > Nieuwe toevoegen om een nieuw contactformulier toe te voegen.

Opmerking: als je een bestaand contactformulier wilt bewerken, selecteer dan Contact > Contactformulieren en selecteer vervolgens het contactformulier dat je wilt bewerken (selecteer de titel, niet het selectievakje).

4. Voer in het veld Titel hier invoeren de titel van het nieuwe contactformulier in.
  5. Selecteer het tabblad E-mail en werk de volgende opties bij:
    • Vervang in het veld Naar de tijdelijke tekst met het e-mailadres die berichten moet ontvangen.
    • (Optioneel) Andere velden bijwerken.

Opmerking: als het veld Van niet overeenkomt met het domein op de hostingaccount, dan zal de server voorkomen dat de e-mail wordt ontvangen.

6. (Optioneel) Selecteer in de tabbladen Formulier en Berichtenuitwisseling om de gewenste wijzigingen aan te brengen.
  7. Selecteer Opslaan.