GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Los een interne serverfout van WordPress op

Opmerking: dit artikel beschrijft het probleemoplossingsproces voor de interne serverfout 500. Als je niet zeker weet welke fout problemen op je site veroorzaakt, bekijk dan het artikel over de meest voorkomende WordPress -fouten met voorgestelde oplossingen .

Een interne serverfout (ISE), ook wel een 500 -fout genoemd, is een algemeen foutbericht dat wordt weergegeven wanneer je WordPress -site niet kan worden weergegeven. In oudere versies van WordPress kan een ISE ook worden weergegeven als een lege witte pagina zonder foutdetails. De fout kan om verschillende redenen optreden, maar wordt meestal veroorzaakt door een conflict met WordPress, een plug -in, een thema of een van de controlebestanden van de site. Dit gebeurt meestal na een update.

De oorzaak van een ISE vinden en deze vervolgens oplossen is vaak een kwestie van vallen en opstaan. Hieronder staan enkele manieren waarop je de oorzaak van de fout kunt vinden, met links naar artikelen die je door elk proces leiden en beschrijven hoe je dit kunt oplossen.

Opmerking: om de interne serverfout op te lossen, zijn geavanceerde methoden voor probleemoplossing vereist, waaronder verbinding maken met je hosting via een FTP -app, bestanden bewerken of uitschakelen en wijzigingen aanbrengen in de database. Als je deze fout niet zelf wilt oplossen, kan ons WordPress Premium Support -team dat voor je doen.

Waarschuwing: maak altijd een back -up van je site voordat je problemen oplost of wijzigingen aanbrengt.

De eerste stap bij het oplossen van problemen met ISE is verbinding maken met je server via het File Transfer Protocol (FTP) . Hiermee kun je de bestanden van je site openen en bewerken. Als je site een ISE van 500 heeft, werken je WordPress -dashboard en tools zoals Bestandsbeheer niet. In dat geval heb je een FTP -app nodig om je sitebestanden te bewerken.

Er zijn veel verschillende FTP -apps die je kunt gebruiken, maar we raden FileZilla aan. Kies je hostingtype uit de onderstaande lijst voor informatie over het verkrijgen van FTP -aanmeldingsgegevens en het maken van verbinding met je site:

Eenmaal verbonden, zoek je een map waar je WordPress-site zich bevindt. Deze moet bestanden en mappen bevatten met het voorvoegsel wp, zoals wp-admin, wp-content en wp-config.php. Nu kun je beginnen met het oplossen van problemen en het één voor één elimineren van de mogelijke oorzaken, totdat je erachter komt wat de ISE veroorzaakt.

Schakel je .htaccess -bestand uit

Een van de meest voorkomende oorzaken van een ISE is een beschadigd .htaccess -bestand. De .htaccess is een controlebestand dat WordPress gebruikt om te communiceren met de server. WordPress, plug -ins en thema's brengen vaak wijzigingen aan in dit bestand, waardoor het bestand soms beschadigd kan raken.

Het bestand moet zich in de hoofdmap bevinden die je WordPress -installatie bevat (hoofdmap). Er kunnen andere .htacess -bestanden in verschillende mappen staan, maar je moet deze uitschakelen bij het oplossen van problemen met de ISE.

Het .htaccess -bestand is standaard verborgen, dus als je het bestand niet ziet, moet je ervoor zorgen dat je de optie inschakelt om verborgen bestanden weer te geven in FileZilla of een andere FTP -app die je gebruikt.

Zodra je het bestand hebt gevonden, hernoem je het naar .htaccess.disabled en bezoek je je site in een modus voor privé browsen in Chrome , Firefox of Edge :

  • Als de fout is verdwenen, moet je je permalinks opnieuw instellen om automatisch een nieuw .htaccess -bestand te maken.
  • Als de fout nog steeds aanwezig is, hernoem je het bestand terug naar .htacess en volg je de aanbevelingen in dit artikel.

Verhoog je geheugenlimieten

Je hostingaccount wijst een bepaalde hoeveelheid geheugen toe aan het uitvoeren van PHP, wat nodig is om je WordPress -site te laten werken. Vanwege de grootte van je site of het aantal plug -ins dat wordt gebruikt, heeft de site mogelijk meer dan het standaard PHP -geheugen nodig.

Om dit te doen, zoek je het bestand wp-config.php in de map met je WordPress-installatie en volg je de stappen 3-7 van dit artikel om de WordPress-geheugenlimiet te verhogen . Bezoek je site in de modus voor privé browsen en als het verhogen van de WordPress -geheugenlimiet niet heeft geholpen, probeer dan de PHP -geheugenlimiet te verhogen naar 256M of 512M.

Schakel al je plug -ins uit

WordPress -plug -ins kunnen een conflict veroorzaken met elkaar, met een actief thema of met je versie van WordPress, wat kan leiden tot de ISE. Dit is waarschijnlijker nadat je WordPress, het actieve thema of een van je plug -ins hebt bijgewerkt.

Om te controleren of een probleem wordt veroorzaakt door plug-ins, hernoem je de map met plug- ins in de map wp-content naar plugins.renamed en bezoek je je site in een privémodus:

Upload WordPress-kernbestanden opnieuw

Opmerking: als je site op Beheerde WordPress -hosting staat, kun je deze sectie overslaan omdat de kernbestanden van WordPress vooraf zijn geïnstalleerd bij het hostingpakket. Ze worden automatisch bijgewerkt om je site veilig te houden en je kunt ze niet vervangen door FTP.

In sommige situaties kunnen je WordPress -kernbestanden tijdens een update beschadigd raken, waardoor de ISE wordt veroorzaakt. Probeer de WordPress-kernbestanden opnieuw te uploaden om er zeker van te zijn dat ze het probleem niet veroorzaken.

Download dezelfde versie van WordPress die je momenteel gebruikt vanuit de WordPress-repository , pak deze uit op je lokale computer en draag (overschrijf) de mappen wp-admin en wp-include vanaf je lokale computer met behulp van FTP.

Opmerking: als je niet zeker weet welke WordPress-versie je site gebruikt, kun je het bestand wp-version.php in de map wp -include controleren.

Schakel over naar een standaard WordPress -thema

Als de bovenstaande opties het probleem niet hebben opgelost, wordt het conflict mogelijk veroorzaakt door je thema. Om te testen, kun je overschakelen naar een van de standaard WordPress -thema's , zoals TwentyTwenty of TwentyTwentyOne . Je moet het thema in de database wijzigen omdat je WordPress -dashboard niet beschikbaar is wanneer je site een ISE van 500 ondervindt.

Opmerking: Als je geen standaard WordPress -thema hebt geïnstalleerd, kun je dit met FTP installeren en vervolgens activeren in de database .

Als je site correct wordt geladen nadat je bent overgeschakeld naar het standaardthema, kun je je normale thema bijwerken naar de nieuwste versie en deze activeren.

Als het bijwerken van het thema niet werkt, probeer dan het volgende:

  • Zoek naar het thema in de WordPress -themarepository op wordpress.org . Selecteer op de startpagina van je thema Ondersteuningsforum weergeven . Zoek op het forum naar een oplossing die specifiek is voor je probleem.
  • Als je je thema ergens anders hebt gekocht, bekijk dan de documentatie van de ontwikkelaar van het thema.

Meer informatie