Basis- en Pro-reseller Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Tips voor het instellen van productprijzen in de webwinkel voor resellers

Pas je prijzen aan om te zien wat het beste werkt voor je klanten, en bied kortingen of speciale aanbiedingen om klanten naar je toe te halen.

Hoe bereken ik mijn winst?

Je winst is het aantal verkochte eenheden x het bedrag dat je aanrekent boven het groothandelsprijs - de kosten van je resellerplan.*

Hier is een voorbeeld met echte getallen:

  • Stel dat je het Basic Reseller -abonnement koopt voor $ 107,88/jaar ( vergelijk pakketten en prijzen ). Stel je nu voor dat je $ 90,00/jaar in rekening brengt voor een hostingabonnement met een groothandelsprijs van $ 65,00/jaar. Voor elk pakket dat je verkoopt, maak je $ 25,00 winst.
  • Als je 10 abonnementen verkoopt, is het bedrag dat je verdient: 10 (het aantal abonnementen) x $ 25,00 (bedrag boven groothandelsprijs) - $ 107,88 (je resellerabonnement) = $ 142,12*

Merk op dat dit voorbeeld één product bevat. Je verkoopt hoogstwaarschijnlijk een verscheidenheid aan producten in je resellerplan en je bestaande klanten verlengen waarschijnlijk elk jaar hun abonnement. Je winst groeit en neemt toe naarmate je nieuwe klanten werven.

Tips voor het instellen van je prijzen

De eerste aankoop van een klant is meestal nog maar het begin. Als je eenmaal klanten hebt gevestigd, kan hun maandelijkse of jaarlijkse productverlenging een aanzienlijk deel van je commissie uitmaken. Er zijn verschillende prijsstrategieën die u kunt gebruiken om uw bedrijf op te bouwen en uit te breiden:

  • Maak promotiecodes om loyale klanten te belonen en om de aandacht van nieuwe klanten te trekken.
  • Trek klanten aan met gereduceerde introductieprijzen voor nieuwe aankopen. Als ze eenmaal zijn gevestigd, zijn ze mogelijk meer bereid om in de toekomst een hoger verlengingspercentage te betalen.
  • Meld je aan voor onze huidige promoties onder Marketing > Promoties in het Reseller Control Center . Deze bieden automatisch verschillende kortingen op producten die op je klanten zijn gericht.
  • Stel prijzen in op basis van je doelmarkt. Technisch onderlegde klanten zijn mogelijk op de hoogte van de markt, wat betekent dat het verstandig is om je prijzen concurrerend te houden. Aan de andere kant, als je klanten beginners zijn, hebben ze mogelijk meer hulp van je nodig, dus een hogere verkoopprijs kan ervoor zorgen dat je wordt betaald voor je tijd en moeite.
  • Pas de prijs van je producten aan om meerdere productaankopen aan te moedigen. Je kunt bijvoorbeeld domeinen tegen een hogere prijs verkopen en vervolgens andere ondersteunende producten (zoals Websitebouwer) met korting aanbieden.
  • Experimenteer! Het is eenvoudig om je prijzen te wijzigen. Als iets niet lijkt te werken, kun je altijd aanpassen totdat je een prijs vindt waarop klanten reageren.
  • Praat met andere resellers in de GoDaddy -community om te zien wat voor hen werkt. Er zijn ook blogposts in de GoDaddy -garage die mogelijk inzicht, ideeën en richting geven.

*Vanaf 25 augustus 2021 zijn verwerkings- en transactiekosten niet langer van toepassing.