Help

GoDaddy Help

Tekst toevoegen en bewerken

OPMERKING: Dit artikel is voor Webbouwer versie 7. Je versie wordt aan boven aan het scherm weergegeven wanneer je je aanmeldt bij je Webbouwer-account. Gebruik je versie 7 niet? Zoeken naar artikelen voor Webbouwer versie 6.

Met Website Builder v7 kun je altijd tekst toevoegen en bewerken. Met de teksteditor kun je de stijl, kleur en uitlijning van tekst aanpassen die je hebt geselecteerd binnen het tekstvak. Je kunt ook hyperlinks toevoegen met de teksteditor (meer info) en tabellen (meer info). Gebruik het venster Tekstinstellingen (zie verderop voor een toelichting) om effecten toe te passen op het volledige tekstvak.

Tekst toevoegen en bewerken

 1. Meld je aan bij je account van Website Builder.
 2. Klik op Site bewerken.
 3. Als je wilt schakelen naar een andere webpagina, klik je op het paginamenu en selecteer je de pagina in het menu.
 4. Klik in de werkbalk aan de linkerkant op Tekst en sleep het pictogram naar de pagina.
  Sleep het pictogram Tekst naar de pagina.
 5. Je kunt meteen tekst gaan typen in het vak.
  Typ tekst in het venster.

  OPMERKING: Je kunt ook tekst uit andere documenten kopiëren en plakken naar het tekstvak. Hoewel het mogelijk is om een Microsoft Word-document te kopiëren en dan te plakken in het tekstvak, gaat de tekenopmaak dan verloren (tekstgrootte, kleur, vet, cursief, etc.).

 6. Om de opmaak van tekst in het vak te wijzigen, klik je met de rechtermuisknop in het tekstvak, of klik eenmaal in het tekstvak en kies Bewerken om de teksteditor weer te geven.
  Klik op Bewerken om de teksteditor weer te geven.
 7. Selecteer in het tekstvak de tekst die je wilt wijzigen en klik op de gewenste knop in de teksteditor.
  Gebruik de teksteditor om de geselecteerde tekst te wijzigen.

  OPMERKING: Je kunt niet alleen vet, cursief, een andere kleur of een andere tekengrootte toepassen op tekst. Je kunt ook het lettertype en de uitlijning aanpassen, opsommingstekens of nummers toevoegen aan alinea's en tekst met een alineaopmaak weergeven als een kop of blok tekst. (Zie ook Tekstkoppeling en Tabellen toevoegen en bewerken.

 8. Om het tekstvak zelf te wijzigen, klik je in het vak en vervolgens op een knop in de werkbalk van het tekstvak:
  Klik op een afbeelding om de werkbalk voor afbeeldingen weer te geven.                                                                                                                                                                                                                    
  Werkbalk voor tekstvak
  ToetsNaamActie
  De knop Afbeelding vervangenTekst bewerkenDe teksteditor weergeven
  De knop InstellingenInstellingenHiermee open je het venster Tekstinstellingen. Zie Instellingen voor het gehele tekstvak bewerken hieronder voor meer informatie.
  De knop Afbeelding duplicerenEen kopie makenHiermee maak je een kopie van het tekstvak en plaats je die zo op de pagina dat deze het oorspronkelijke tekstvak typt overlapt.
  De knop Afbeelding verwijderenVerwijderenHiermee verwijder je het tekstvak
  Meer keuzeknoppenMeerHiermee geef je een menu weer voor het beheren van de laagpositie van het geselecteerde tekstvak, voor het vergrendelen/ontgrendelen van de bijbehorende paginapositie, voor het weergeven van het tekstvak op alle sitepagina's of voor het verbergen ervan op je mobiele site.
 9. Klik op Klik op de knop Opslaan
om je werk op te slaan.
 10. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

Instellingen voor het gehele tekstvak bewerken

 1. Meld je aan bij je Website Builder-account.
 2. Klik op Site bewerken.
 3. Om over te schakelen naar een andere webpagina, klik je op het menu Pagina en selecteer je de pagina in de vervolgkeuzelijst.
 4. Selecteer het tekstvak dat je wilt bewerken en klik op Instellingen.
  Klik op Instellingen om de editor voor teksteffecten weer te geven.
 5. Gebruik het vak Tekstinstellingen om teksteffecten aan het geselecteerde tekstvak toe te voegen of om deze te bewerken:
  Het vak Tekstinstellingen past effecten op het gehele tekstvak toe.
  • Achtergrondkleur: Naast het instellen van de kleur met het eerste vak, kun je Kleurovergang selecteren om de desbetreffende kleur te laten overlopen naar een transparant blok of een tweede kleur. Klik op het schakelblokpijltje om de overlooprichting te wijzigen van verticaal in horizontaal of andersom.
   Je kunt de sectie Achtergrondkleur gebruiken om de hoofdvakkleur in te stellen of om deze met een tweede kleur te mengen.
  • Rand: Klik op het vak (dat standaard is ingesteld op Transparant) om een kleur te kiezen, klik op de middelste pijl om een randstijl te selecteren en stel vervolgens de randbreedte in door in het veld px een getal in te voeren.
  • Schaduw: Pas een van de vier belichtingseffecten toe op de rand van het tekstvak.
  • Afgeronde hoeken: Sleep de schuifregelaar naar rechts om de afronding te vergroten.
  • Transparantie: Sleep de schuifregelaar naar rechts als je het gehele vak en de tekst in het vak transparanter wilt maken.
  • Marge: Sleep de schuifregelaar naar rechts als je meer ruimte om de tekst in het tekstvak wilt toevoegen.
  • Grootte: Je kunt de grootte van het tekstvak wijzigen door een hoek te slepen, maar wanneer je een bepaalde afmeting wilt opgegeven, voer je getallen in de velden Breedte en Hoogte in.
 6. Klik op Klik op de knop Opslaan
om je werk op te slaan.
 7. Klik op Publiceren om je site online bij te werken.

OPMERKING: Eén handige toepassing voor tekstvakken is afbeeldingen van een bijschrift voorzien. Gebruik slepen en neerzetten om een tekstblok naast (of zelfs op) een afbeelding te plaatsen. U kunt de tekst vervolgens op elk gewenst moment bewerken of verplaatsen. (De Webbouwer-abonnementen Zakelijk en Zakelijk Plus stellen je tevens in staat om tekst in een afbeelding te plaatsen met de Geavanceerde editor. De tekst kan echter niet worden gewijzigd of verwijderd als deze eenmaal is opgeslagen.)

OPMERKING: Zie voor een gekoppelde lijst van de andere belangrijke taken van Webbouwer v7 Webbouwer 7 gebruiken.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.