Subdomeinen van je hostingaccount beheren

Subdomeinen maken het mogelijk om onthoudbare adressen te maken en bieden een eenvoudige methode voor toegang tot gebieden van je website. Je kunt op je site bijvoorbeeld een subdomein maken voor afbeeldingen met de naam "afb" dat toegankelijk is via de URL afb.voorbeeld.com en www.voorbeeld.com/afb.

1. Meld je aan bij de Accountmanager.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast de hostingaccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik op Nieuw subdomein toevoegen.
  5. Voer de Subdomeinnaam in die u wilt gebruiken.

Als je een subdomein wilt gebruiken van een domeinnaam die niet wordt gehost op dit account, kun je dat niet toevoegen als een subdomein. Je kunt het wel toevoegen als een domeinnaam aan je hostingaccount. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Domeinnamen aan uw hostingaccount toevoegen.

6. Voer de document-root in die u voor de domeinnaam wilt gebruiken. De inhoud van deze map wordt weergegeven wanneer de url wordt benaderd.
  7. Klik op OK.

Subdomein verwijderen

1. Onder aan het gedeelte van de subdomeinhosting die je wilt verwijderen, klik je op Meer weergeven.
  2. Klik op Verwijder subdomein.
  3. Klik op Ja.