Subdomeinen van je hostingaccount beheren

Subdomeinen maken het mogelijk om onthoudbare adressen te maken en bieden een eenvoudige methode voor toegang tot gebieden van je website. Je kunt op je site bijvoorbeeld een subdomein maken voor afbeeldingen met de naam "afb" dat toegankelijk is via de URL afb.voorbeeld.com en www.voorbeeld.com/afb.

1. Meld je aan bij de Accountmanager.
  2. Klik op Webhosting.
  3. Klik naast de hostingaccount dat je wilt gebruiken op Beheren.
  4. Klik in de sectie Domeinen op Subdomeinen.
  5. Vul de volgende velden in en klik dan op Creëren:
    • Subdomein - Voer het subdomein in dat je voor een van je gehoste domeinnamen wilt gebruiken.
    • Selecteer de domeinnaam waarvoor u het subdomein wilt creëren.
    • Documenthoofdmap - Voer de map in die je wilt gebruiken als de hoofdmap voor de website van het subdomein of gebruik de standaardwaarde van cPanel.

Op deze pagina kunt u subdomeinen ook verwijderen.

Subdomeinen omleiden

1. Klik in cPanel in de sectie Domeinen op Subdomeinen.
  2. Klik in de sectie Een subdomein aanpassen, naast het subdomein, op doorverwijzing beheren.
  3. In het veld goedvoorbeeld.com verwijst naar, voert u de url in die u wilt gebruiken en klikt vervolgens op Opslaan.