Beheerde WordPress -e -commerce Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Stel WooCommerce -belastinginstellingen in


Stap 3 van de serie WooCommerce -instellingen configureren .

Stel algemene belastingopties en -tarieven in met WooCommerce. De btw -instellingen hebben vier pagina's om je te helpen bij het configureren van je btw: btw -opties, standaardtarieven, verlaagde tarieven, nultarieven.

Gebruik WooCommerce Tax om de btw -berekening te automatiseren . Deze gratis extensie berekent automatisch de btw bij het afrekenen op basis van het adres van je winkel. We raden aan om je belastingen te automatiseren als je bedrijf in een van de ondersteunde landen is gevestigd en je verkoopt vanaf één locatie.

Volg de onderstaande gids om btw handmatig in te stellen.

Opmerking: Belastingen zijn complex, uniek voor uw bedrijf, en belastingwetten kunnen vaak worden gewijzigd. Deze handleiding en WooCommerce dienen geen belasting in en betalen ze niet af, of vertellen je wat je moet betalen voor je omzetbelasting. De btw -tarieven zijn afhankelijk van de gebieden waarnaar je verkoopt en verzendt, dus de btw -instellingen voor elk bedrijf zijn anders. We zijn geen belastingprofessionals en onze begeleiding is alleen gericht op het instellen van belastingen in WooCommerce.
Je moet een belastingaccountant raadplegen om er zeker van te zijn dat je de beste btw -opties voor je bedrijf gebruikt.

  1. Navigeer naar WooCommerce > Instellingen > tabblad Btw om btw in te stellen voor je winkel.
  2. Als je het tabblad Btw niet ziet, zorg er dan voor dat btw is ingeschakeld voor je winkel:
    • Ga naar WooCommerce > Instellingen > Algemeen .
    • Selecteer het selectievakje Btw -tarieven en -berekeningen inschakelen .
    • Sla wijzigingen op.

Fiscale opties

Voordat je btw -tarieven instelt, moet je configureren hoe je wilt dat btw wordt berekend en weergegeven. Niet elke optie is van toepassing op uw bedrijf. De instellingen die je moet configureren zijn gebaseerd op de belastingjurisdictie waar je winkel zich bevindt.

Volg de uitgebreide handleiding van WooCommerce om belastingopties te configureren .

Btw -tarieven

Zodra de btw -opties zijn voltooid, kun je btw -tarieven voor je winkel instellen.

Navigeer naar WooCommerce > Instellingen > tabblad Belasting > pagina Standaardtarieven (of een van de andere belastingklassen) om belastingtarieven te definiëren voor de belastingklasse die je gebruikt. WooCommerce bevat drie belastingklassen waaraan je tarieven kunt toevoegen: Standaardtarieven, Verlaagde tarieven en Nultarieven.

Om belastingtarieven toe te voegen, klik je op Rij invoegen in de tabel of CSV importeren . Je kunt de kenmerken bijwerken voor elk btw -tarief dat je toevoegt:

  • Landcode - Specificeer een 2 -cijferige landcode. WooCommerce gebruikt het ISO 3166-1 alpha-2-formaat . Bijvoorbeeld: VS of GB. Laat leeg (*) om op alle landen van toepassing te zijn.
  • Staatscode - Specificeer een 2 -cijferige staatscode. Controleer op ondersteunde staten in elk land door te verwijzen naar het bestand opwp-content/plugins/woocommerce/i18n/states.php in je bestandsbeheerder. Laat leeg (*) om van toepassing te zijn op alle staten in dat specifieke land.
  • Postcode - Geef een of meer postcodes op. Als je meerdere postcodes hebt, plaats je een puntkomma (;) van elkaar. Je kunt ook filters toevoegen:
    • Jokertekens (*) komen overeen met verschillende postcodes. BijvoorbeeldBN* komt overeen met alle postcodes die beginnen met BN.
    • Numerieke bereiken komen overeen met alle postcodes binnen het opgegeven bereik. Bijvoorbeeld1000…3000 .
    • Laat leeg (*) om van toepassing te zijn op alle postcodes of postcodes in de opgegeven staat.
  • Stad - Geef de stad op waar het belastingtarief van toepassing is. Scheid meerdere steden met een puntkomma. Laat leeg (*) om van toepassing te zijn op alle steden onder de opgegeven staat of het opgegeven land.
  • Tarief % - Specificeer het btw -tarief in een formaat van 4 decimalen. Voer bijvoorbeeld in10.0000 voor een tarief van 10%.
  • Btw -naam - Voer een btw -naam in. Bijvoorbeeld btw, GST, omzetbelasting, enz. De naam van de belasting hangt af van je belastingjurisdictie.
  • Prioriteit - Als je meerdere belastingtarieven voor een specifiek gebied hebt ingevoerd, kun je hier prioriteit aan geven. Als je meerdere belastingtarieven wilt definiëren voor een bepaald gebied, moet je een andere prioriteit per tarief opgeven. Als ik bijvoorbeeld twee belastingtarieven heb voor Californië, kan ik deze prioriteit geven aan 1 en 2. Het belastingtarief met prioriteit 1 wordt eerst toegepast en vervolgens wordt prioriteit 2 toegepast. Beide belastingen worden afzonderlijk toegepast op de productkosten.
  • Samengesteld - Vink dit vakje aan om samengestelde belasting op te nemen. Dit betekent dat het belastingtarief wordt toegepast op alle andere voorgaande belastingen. Bijvoorbeeld:
    • Ik heb twee belastingtarieven, een staatsbelasting van 10% en een extra belasting van 2%. Mijn subtotaal is $ 100.
    • Ten eerste wordt de staatsbelasting toegepast op $ 100. Nu is mijn subtotaal $ 110.
    • Vervolgens wordt de aanvullende belasting toegepast op $ 110. Nu is mijn totaal $ 112,20.
  • Verzending - Vink dit vakje aan om het btw -tarief toe te passen op verzendkosten. Indien uitgeschakeld, wordt de belasting alleen toegepast op de productprijs.

Aanvullende belastingopties

Er zijn verschillende andere opties voor het instellen van btw, het bekijken van btw -rapporten en het configureren van specifieke btw -situaties. Ga voor meer handleidingen naar Btw instellen in WooCommerce .

Klik op Wijzigingen opslaan en ga naar het tabblad Verzending.

Meer informatie