E-mailmarketing van GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Stel een Welkomst-e-mail in

Dit artikel behandelt een oud product dat niet langer beschikbaar is voor nieuwe klanten.

Gebruik hier je Automatische beantwoorder-functie om een volledig geautomatiseerde welkomst-e-mail aan te maken, die naar iedereen wordt verstuurd die zich registreert via je registratieformulier. Erg handig!

Om te beginnen meld je aan bij je GoDaddy Email Marketing-account. (Hulp nodig bij het aanmelden?), en doe het volgende:

Stap 1. Maak je Welkomst-e-mail-lijst aan.

Dit is je Abonnees-gedeelte. Klik op het tabblad Abonnees en vervolgens op de knop Voeg een lijst toe.

Geef je lijst een gewenste naam, maar zorg ervoor dat je deze later weer herkent. In dit voorbeeld noemen we deze "Welkomst-e-maillijst". Vink aan om je lijst op te slaan.


Stap 2. Maak je registratieformulier aan.

Oké, nu moeten we het registratieformulier instellen dat je gaat gebruiken. Als je er al een hebt, geweldig! Klik gewoon op Registratieformulieren bovenaan de pagina en vervolgens op Bewerken onder het specifieke registratieformulier waarmee je wilt spelen.

Klik op het keuzemenu Voeg een lijst toe en selecteer je nieuwe Welkomst-e-maillijst. GoDaddy Email Marketing slaat deze wijziging automatisch op, en je kunt zien dat de lijst hier is toegevoegd op de pagina.

Tip voor professionals: Onderaan het keuzemenu staat Een nieuwe lijst, waarmee je een nieuwe lijst voor je abonnees kunt aanmaken.

Zorg ervoor dat je dit aanmeldingsformulier verspreidt, zodat mensen het kunnen gebruiken om zich aan te melden voor je mailings! Je kunt het formulier op je website publiceren , of gewoon de formulier -URL delen, of het koppelen aan je Facebook -bedrijfspagina.

Stap 3. Maak je Welkomst-e-mailcampagne aan.

We moeten nu eerst de Automatische beantwoorder voor de welkomst-e-mail aanmaken die naar je nieuwe abonnee wordt gestuurd.

Activeer, als je dat nog niet hebt gedaan, de Autoresponder add-on functie, en klik op "Go set it up". Als je het al hebt geactiveerd, klik je op Automatische beantwoorders bovenaan de pagina of onder het menu Add -ons.

Klik op de knopNieuwe automatische beantwoorder en voer de vereiste gegevens in op de pagina. In dit geval heb ik deze "Welkomst-e-mail" genoemd.

Zorg ervoor dat je de nieuwe lijst selecteert die je in de vorige stap hebt gekoppeld aan je registratieformulier.

Het is misschien ook een goed idee om het vakje "Stuur de eerste mailing direct nadat een gebruik zich heeft geregistreerd" aan te vinken. Daardoor stuurt GoDaddy Email Marketing de Welkomst-e-mail altijd direct als iemand zich heeft geregistreerd via uw registratieformulier.

Maak nu een campagne aan en stel de welkomst-e-mail op! (Hint: Het werkt net zoal het aanmaken van een normale GoDaddy Email Marketing-campagne.) Als het er allemaal goed uitziet, kunnen we naar de volgende stap ...

Stap 4. Je automatische beantwoorder starten

Dit is de meest opwindende stap! Nu je je aanmeldingsformulier hebt ingesteld, gekoppeld aan je nieuwe lijst en je Automatische beantwoorder is gekoppeld, ontworpen en gereed is ... hoef je alleen nog maar op de startknop te drukken! Je ziet een knop Campagne starten in de rechterbovenhoek van het scherm, of een Voer een campagne uit< strong=""> knop onder het campagnevoorbeeld op de startpagina van de automatische beantwoorder.

Je moet je Automatische beantwoorder starten, zodat GoDaddy Email Marketing de Welkomst-e-mail automatisch verstuurt. Waarmee we bij de laatste stap zijn aangekomen:

Stap 5. Bekijk de geautomatiseerde magie!

Leun achterover en zie hoe de nieuwe registraties binnenstromen. Zodra iemand zich registreert via je formulier, wordt de betreffende Welkomst-e-mail automatisch naar degene verstuurd. Je hoeft niets te doen!

Is dat relaxed of niet?