Help

Windows Hosting (Plesk) Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Staging -sites maken met je gedeelde Plesk -hostingaccount

Plesk heeft de tools die je nodig hebt om een testomgeving voor je website te maken. Webprofessionals beschouwen dit soort werkstromen als een 'best practice' voor het bouwen van een site; het lost veel problemen op die webontwikkelaars tegenkomen, waaronder vereenvoudigde relatieve paden en volledig functionele voorbeeldweergave van sites.

Een testomgeving maken

  1. Voeg een nieuw subdomein toe aan je gedeelde Plesk -hostingaccount ( meer informatie ). We raden aan om zoiets als enscenering te gebruiken .

    Opmerking: Als je domeinnaam en hostingaccount zich niet in hetzelfde GoDaddy -account bevinden, moet je een nieuw A -record voor je subdomein maken dat naar het IP -adres van je hostingaccount verwijst ( meer informatie ).

  2. Kopieer je bestaande website (we noemen dit "de hoofdsite") naar het nieuwe subdomein, dat we "de testsite" zullen noemen ( meer informatie ).
  3. Controleer of je sitekopie correct is door je testsite te bezoeken via je webbrowser.

Werken met testlocaties

Op het meest basale niveau ontwikkel je je website met behulp van de testsite - je wijzigt de bestanden in plaats van je hoofdsite.

Als je klaar bent met het ontwikkelen van de site met de testomgeving, kopieer je de testomgeving naar je hoofdsite ( meer informatie ). Voilà ! Je hebt nu de nieuwe versie van je website zichtbaar op je hoofdsite.

Wanneer je klaar bent om je hoofdsite verder te ontwikkelen, ga je door met het kopiëren van je site naar de testomgeving (waarbij je de oude bestanden overschrijft) en herhaal je dit proces.

Het is echter belangrijk om te weten dat testsites geen databases kopiëren. Je kunt echter kopieën van databases maken door naar de pagina Database in Plesk te gaan of de inhoud van je database te exporteren/importeren via phpMyAdmin.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.