SQL-bestanden importeren in MySQL-databases

Als je een back-up of export hebt gemaakt van een database naar een SQL-bestand, kun je dit met phpMyAdmin importeren in een van de MySQL-databases van je hostingaccount.

Opmerking: je hoeft de regel DATABASE MAKEN niet in je MySQL-database op te nemen. Als je dat wel doet, mislukt het importeren mogelijk. We raden aan de regel te verwijderen alvorens je database te importeren.

Met de phpMyAdmin-interface kun je slechts 8 MB aan gegevens tegelijk importeren. Als je meer dan 8 MB wilt importeren, raden we aan dat je het bestand opdeelt in stukken van 8 MB elk.

Waarschuwing: als je een database importeert voor Beheerde WordPress, moet je extra wijzigingen doorvoeren in je SQL-bestand om ervoor te zorgen dat je site correct werkt.

SQL-bestanden importeren in MySQL-databases met phpMyAdmin

1. Je database openen via PHPMyAdmin (Web en klassiek / cPanel / Plesk / Beheerde WordPress).
  2. Klik op Queryvenster (queryvenster).
  3. (Alleen cPanel) Klik links op de database die je wilt gebruiken.
  4. Ga naar het tabblad Bestanden importeren.
  5. Klik op Bladeren, ga naar het SQL-bestand op je computer, klik op Openen en klik op OK.

Het SQL-bestand wordt uitgevoerd en de database wordt bijgewerkt zoals aangegeven in je SQL-bestand. Het herstellen van de database kan enige minuten duren.

Opmerking: als je een foutbericht ontvangt met de melding dat er een time-out van het script is opgetreden en je het bestand opnieuw moet indienen zodat het importeren wordt hervat en voltooid, kun je direct hetzelfde bestand selecteren om het importeren te hervatten vanaf de plek waar dit was gebleven.

Nadat de database is hersteld, moet je ervoor zorgen dat je verbindingstekenreeksen bijgewerkt zijn. Zie het volgende artikel voor meer informatie: Je databaseconnectiestrings vinden.