Help

GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Sitemap indienen voor webwinkel

De belangrijkste zoekmachines, zoals Google en Bing, indexeren in de meeste gevallen automatisch de website van je Webwinkel. Je kunt echter een zogeheten sitemap voor je webwinkel indienen, wat mogelijk betekent dat je site eerder wordt geïndexeerd.

Een sitemap is gewoon een bestand met een lijst van alle pagina's van je site en bevat informatie zoals wanneer je de site voor het laatst hebt gewijzigd en de bestandstypen die deze bevat, zoals tekst, afbeeldingen en video. Het bestand is geformatteerd in Extended Markup Language (XML) en helpt zoekmachines om sneller te beoordelen waar ze je site in hun paginarangschikking moeten vermelden.

Je webwinkel genereert zijn eigen sitemap, die je kunt bekijken door "/sitemap.xml" toe te voegen aan het einde van het adres van je webwinkel (URL).

Opmerking: om je site bij Google in te dienen, moet je je aanmelden voor een Google -account als je er geen hebt. De instructies van Google leiden je ook door dat proces.

  1. Log in bij je Accountmanager.
  2. Klik in je lijst met producten op Webwinkel en klik vervolgens op Beheren naast het webwinkelaccount dat je wilt gebruiken.
  3. Klik rechtsboven in het scherm Webwinkel op Winkel weergeven .

    Opmerking: om je sitemap te bekijken, moet je je webwinkel al hebben gepubliceerd.

  4. Wanneer je webwinkel wordt geopend in een nieuw venster of tabblad, kun je de URL zien in de adresbalk. (Je moet dit later kopiëren als je de instructies van Google en Bing volgt.)
  5. Open een nieuw webbrowservenster of tabblad en doe het volgende:

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.