Stel een blokkeerlijst voor opmerkingen in WordPress in

Je kunt een blokkeerlijst voor opmerkingen instellen in WordPress, waardoor alle opmerkingen die bepaalde trefwoorden, namen, URL's of e -mailadressen bevatten of afkomstig zijn van IP -adressen die je opgeeft, automatisch naar de sectie Prullenbak worden verplaatst. Dit is een effectieve manier om reactiespam te voorkomen.

Opmerking: opmerkingen die naar de prullenbak worden verplaatst, worden na 30 dagen automatisch verwijderd.

1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer in het menu aan de linkerkant Instellingen en vervolgens Discussie .
  3. Schuif omlaag naar het gedeelte Niet -toegestane commentaartoetsen en voer in het vak geblokkeerde items in, één item per regel. Je kunt trefwoorden, woordgroepen, IP -adressen, domeinen of URL's, gebruikersnamen of e -mailadressen invoeren.

Opmerking: Als een opmerking een van je geblokkeerde woorden in de inhoud, de naam van de auteur, de URL, het e -mailadres, het IP -adres of de gebruikersagentstring van een browser bevat, wordt deze naar de prullenbak verplaatst. Het komt overeen met de interne woorden, dus "kat" komt overeen met "rups", "opvoeden", enzovoort.

4. Scrol naar de onderkant van de pagina en selecteer Wijzigingen opslaan .

Opmerkingen die geblokkeerd zijn, gaan nu automatisch naar de sectie Prullenbak. Als je ze wilt bekijken, selecteer je in het menu aan de linkerkant Opmerkingen en vervolgens Prullenbak .