Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

WordPress Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Schakel een WordPress -plug -in uit met FTP

Soms moet je een plug -in deactiveren tijdens het oplossen van een probleem op je WordPress -website. Als je je niet kunt aanmelden bij WordPress, kun je plug -ins uitschakelen via FTP. Je kunt elke FTP -app gebruiken, maar deze stappen beschrijven het uitschakelen van plug -ins met FileZilla .

 1. Maak verbinding met je hosting via FTP .
 2. Zoek in het gedeelte Externe site de map met je WordPress -website.
 3. Navigeer naar de map /wp-content /plugins.
 4. Selecteer de map met de plug-in die je wilt uitschakelen, houd deze ingedrukt (of klik er met de rechtermuisknop op) en selecteer Naam wijzigen .
 5. Voeg het achtervoegsel .renamed toe aan de mapnaam. Als je bijvoorbeeld de Akismet -plug -in gebruikt, wijzig je de naam van de map akismet in akismet.renamed. Dit deactiveert de Akismet -plug -in.

  Opmerking: als je een fout onderzoekt, ga dan verder met stap 6 en 7. Als je alleen een bepaalde plug -in wilt deactiveren, ga je naar stap 9.

 6. Bezoek je site of laad deze opnieuw in een browser in een modus voor privé browsen .
 7. Als je de fout nog steeds ziet, herhaal je de stappen 4, 5 en 6 met de volgende plug -in totdat de site correct is geladen. De laatste plug -in die je hebt hernoemd, was de plug -in die de fout heeft veroorzaakt.
 8. Hernoem alle plug -in -mappen naar hun oorspronkelijke naam, behalve degene met de defecte plug -in.
  Waarschuwing: Als je je aanmeldt bij je WordPress -dashboard terwijl sommige plug -ins nog hernoemd zijn, ga dan niet naar de plug -ins -pagina in het dashboard. Als je die pagina bezoekt, worden alle hernoemde plug -ins in de database uitgeschakeld, zodat ze niet automatisch worden ingeschakeld nadat je ze hebt hernoemd naar hun oorspronkelijke naam. Je moet de plug -ins activeren vanuit het WordPress -dashboard.
 9. Optioneel: Als je de plug -in in de database wilt deactiveren, laat je de naam van de map wijzigen totdat je je aanmeldt bij je WordPress -dashboard en de plug -inpagina bezoekt. Hernoem daarna de map van de plug -in naar de oorspronkelijke naam in de FTP -app.

Meer informatie