Schakel een WordPress -plug -in uit de database uit

Bij het oplossen van een fout op je WordPress -site kan het nodig zijn om een of meer plug -ins uit te schakelen. Als je geen toegang hebt tot je WordPress -dashboard, kun je een plug -in uitschakelen via de database van de site. Als je niet zeker weet welke plug -in het probleem veroorzaakt, schakel je WordPress -foutopsporing in om erachter te komen.

Waarschuwing: je moet altijd een back -up maken van je site voordat je wijzigingen aanbrengt in de database. Het uitschakelen van een of meer plug -ins kan ook invloed hebben op het uiterlijk en de werking van je site.
  1. Meld je aan bij phpMyAdmin.
  2. Selecteer in phpMyAdmin in het linkermenu de naam van de database die je site gebruikt.
    Opmerking: als je meer dan één database in je hostingaccount hebt, kun je je wp-config.php- bestand controleren om erachter te komen welke database je site gebruikt.
  3. Selecteer de tabel wp_options (selecteer de tekst, niet het selectievakje).
    Opmerking: Sommige databases hebben andere voorvoegsels dan wp_ , dus focus je op het vinden en selecteren van de tabel met _options in de naam.
  4. Aan de rechterkant, in de lijst met vermeldingen, vind je active_plugins . Dit staat meestal op de tweede pagina met vermeldingen.
  5. Selecteer Bewerken naast het item active_plugins .
  6. Selecteer in de rij option_value alle tekst in het veld en kopieer deze naar een teksteditor van je keuze. Zodra de tekst naar een veilige plek is gekopieerd, kun je deze bewerken in phpMyAdmin.
  7. Zoek in phpMyAdmin de plug -in die je wilt uitschakelen en verwijder de verwijzing. Je moet alles verwijderen, van i: tot ”; voor die plug -in.
    phpMyAdmin heeft de WordPress -plug -in geselecteerd.
  8. Werk a: X bij, waarbij X overeenkomt met het aantal actieve plug -ins op je site. Als je bijvoorbeeld eerder vier actieve plug -ins had, moet a: 4 worden gewijzigd in a: 3 wanneer je een plug -in deactiveert.
    phpMyAdmin WordPress gedeactiveerde plug -in nummer.
  9. Selecteer Go om de wijziging toe te passen en de plug -in te deactiveren.

Verwante stappen

• Om de gedeactiveerde plug-in in de database in te schakelen, volg je stappen 1-5, vervang je de tekst in phpMyAdmin door de tekst die je in stap 6 hebt gekopieerd en selecteer je vervolgens Go .
  • Als je toegang hebt, kun je de plug -in ook inschakelen via je WordPress -dashboard .