Schakel de plug-ins van WordPress uit in de database

Heb je geen toegang tot je dashboard van WordPress, dan kun je alle plug-ins in de database uitschakelen. Dit kan van pas komen als je problemen op je site oplost.

Waarschuwing: Maak altijd een back-up van je site voordat je problemen oplost of wijzigingen aanbrengt.

Opmerking: Als je sommige plug-ins uitschakelt, kan dat gevolgen hebben voor het uiterlijk of de werking van je site. En als je een voorkeur hebt voor FTP, dan kun je plug-ins uitschakelen via een FTP-app.

1. Meld je aan bij phpMyAdmin.
  2. Selecteer in phpMyAdmin, in het linkermenu, de naam van de database die je site gebruikt.
  3. Onder Tabel selecteer je de tabel options door de tekst te selecteren en niet het selectievakje. De tabelnaam begint met het voorvoegsel van de database (het voorvoegsel lijkt op wp_ of wp_1wsryb9585_).
  4. In de kolom option_name zoek je de invoer active_plugins. Je moet mogelijk verdergaan dan de eerste pagina met invoer door onderaan de pagina volgend pictogram in de database Volgende te selecteren.
  5. Naast de invoer active_plugins selecteer je Bewerken.
  6. In de rij option_value selecteer je de tekst van het veld, kopieer je die en plak je deze in een teksteditor.
  7. Zodra je de tekst naar een veilige plek hebt gekopieerd, kun je die verwijderen uit phpMyAdmin.
  8. Onderaan de pagina selecteer je Ga om de wijziging toe te passen en de plug-ins uit te schakelen.

Je kunt je plug-ins altijd weer inschakelen door de invoer active_plugins opnieuw te bewerken en te plakken in de tekst die je eerder hebt verwijderd.

Verwante stappen

• Als je een probleem oplost en de fout hebt opgelost door alle plug-ins uit te schakelen, vind je als volgt de plug-in die het probleem heeft veroorzaakt: