Bekijk het PHP -foutenlogboek

Als je site is gebouwd met PHP, moet je het PHP -foutlogboek bekijken wanneer je een probleem oplost. Dit logbestand bevat informatie over fouten in specifieke PHP -bestanden, oproepen naar ontbrekende bestanden of fouten met betrekking tot de configuratie van PHP. PHP -foutlogboeken worden normaal gesproken gevonden in de bestanden van je site.

Waarom moet ik dit logboek bekijken?

• Je site werkt niet zoals bedoeld.
  • Een of meer pagina's van je site bevatten een fout, zoals een interne 500 -serverfout.
  • Je site laadt een lege pagina of draait gewoon en wordt nooit geladen.

Log locatie

WHM/cPanel:
/home/cpanel_username/logs/$DOMAIN .php.error.log
Plesk:
/var/www/vhosts/$DOMAIN /logboeken/$DOMAIN .error_log

Hoe kan ik dit logboek bekijken?

SSH

SSH stelt je in staat om het volledige logboek te openen, te bekijken en te bewerken met tools zoals vim of grep .

cPanel

Je kunt het PHP -foutenlogboek bekijken in Bestandsbeheer onder Logboeken voor de site.

Plesk

Plesk geeft locatiespecifieke fouten weer in Bestandsbeheer onder Logboeken .

Voorbeeldfouten gevonden in een PHP -foutenlogboek

PHP Fatale fouten kunnen ertoe leiden dat een site (of pagina) niet wordt geladen.
[14-Sep-2021 22:31:09 UTC] PHP Fatale fout: vereisen (): Mislukt openen vereist '/home/acoolsite/public_html/wp-content/themes/twentytwentyone/inc/template-functions.php' (include_path) = '.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/acoolsite/public_html/wp-content/themes/twentytwentyone/functions.php on line 534
PHP-waarschuwingen staan doorgaans een site (of pagina) om te laden, maar iets werkt mogelijk niet.
[21-Sep-2021 18:38:21 UTC] PHP-waarschuwing: call_user_func_array () verwacht dat parameter 1 een geldige callback is, functie 'Twenty_one_setup' niet gevonden of een ongeldige functienaam in/home/acoolsite/public_html/wp-include/ class-wp-hook.php on line 303
Sommige PHP-fatale fouten zijn te wijten aan een coderingsprobleem en bieden een stacktracering om het probleem op te lossen. Dit kan vooral handig zijn als je toepassing honderden bestanden heeft, zoals WordPress -sites.
[21-Sep-2021 20:30:53 UTC] PHP Fatale fout: niet-afgevangen TypeError: call_user_func_array (): Argument #1 ($ callback) moet een geldige callback zijn, de functie 'Twenty_one_setup' niet gevonden of een ongeldige functienaam in /home /acoolsite/public_html/wp-in inbegrepen/class-wp-hook.php:303 Stack-tracering: #0 /home/acoolsite/public_html/wp-in inbegrepen/class-wp-hook.php(327): WP_Hook-> apply_filters ( NULL, Array) #1 /home/acoolsite/public_html/wp-include/plugin.php(470): WP_Hook-> do_action (Array) #2 /home/acoolsite/public_html/wp-settings.php(556): do_action ('after_setup_the ...') #3 /home/acoolsite/public_html/wp-config.php(112): vereisen_once ('/home/acoolsit ...') #4/home/acoolsite/public_html/wp-load .php (50): vereisen_once ('/home/acoolsit ...') #5 /home/acoolsite/public_html/wp-blog-header.php(13): vereisen_once ('/home/acoolsit ...') #6 /home/acoolsite/public_html/index.php(17): vereisen ('/home/acoolsit ...') #7{main} gegooid in /home/acoolsite/public_html/wp-include/class-wp-hook.php op regel 303
Sessies worden gebruikt voor aanmeldingen, winkelwagentjes en zoekresultaten op een site.
[25-Sep-2021 21:10:11 UTC] PHP-waarschuwing: session_start (): Kan sessie niet starten wanneer er al headers zijn verzonden in /home/acooldomain/public_html/wp-content/plugins/favorites/app/Bootstrap.php on line 83
Dit duidt op een ontbrekend bestand of een onjuist pad in de code.
[25-Sep-2021 21:08:46 UTC] PHP-waarschuwing: vereisen (ABSPATHWPINC/blocks/Archives.php): kan de stream niet openen: geen bestand of map in/home/acooldomain/public_html/wp-include/blocks /index.php op regel 9
Dit geeft aan dat de PHP -waarde memory_limit is bereikt. Het verhogen van deze waarde in de php.ini kan dit in veel gevallen oplossen.
[14-Oct-2021 22:31:09 UTC] Fatale fout: toegestane geheugengrootte van 134217728 bytes is uitgeput (geprobeerd om 54 bytes toe te wijzen
Dit komt waarschijnlijk door verouderde code. De PHP-module "mysql_connect" bestaat niet in PHP 7+ .
[14-Oct-2021 20:31:09 UTC] Fatale fout: oproep naar ongedefinieerde functie mysql_connect ()
Dit probleem kan de verkeerde PHP-versie gebruiken of een fout in de code.
[12-Oct-2021 21:31: 09 UTC] PHP Parse -fout: syntaxisfout, onverwachte T_VARIABLE in /home/coolexample/public_html/a.php on line 3
Dit probleem kan te wijten zijn aan een volle schijf, inode -quota bereikt op de server of zelfs een groottelimiet (voor de site) instellen in cPanel of Plesk.
[13-Oct-2021 10:31:09 UTC] PHP-waarschuwing: session_start (): open (/home/coolexample/tmp/sess_2p27rr5idh5danjle3e237c4s4, O_RDWR) mislukt: geen ruimte meer op het apparaat

Meer informatie

Zoek en bekijk webserverlogboeken .