Webbouwer Help

Reserveringen met OpenTable toevoegen

Als je een restaurant hebt, maakt het online reserveringssysteem van OpenTable het eenvoudig voor je klanten om een tijdstip en tafelgrootte te vinden die past bij hun behoeften. Voor de configuratie van OpenTable zijn een paar stappen nodig: het reserveringsformulier van Website Builder toevoegen en je OpenTable-id invoeren (of een OpenTable-account maken als je deze nog niet hebt).

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar voor Website Builder-klanten met een Zakelijk-, Zakelijk Plus- of eCommerce-abonnement. OpenTable ondersteunt alleen Engels, Frans, Spaans, Duits, Nederlands en Japans.

1. Meld je aan bij je GoDaddy-account en open Website Builder. (Hulp nodig bij het openen van je product?)
  2. Klik op Bewerken/Site bewerken.
  3. Scrol in de hoofdweergave van je site naar de plek waar je een sectie wilt toevoegen en klik op de plusknop.
    Klik op de plusknop
  4. Klik op Reserveringen in het deelvenster Sectie toevoegen.
    klik op de knop reserveringen
  5. Klik op een lay-out in het venster Reserveringen. Je ziet dan het bevestigingsbericht Sectie toegevoegd.
  6. Klik in het rechtervenster op Een tafel reserveren om de instellingen aan te passen.
  7. Als je er al een hebt, voer je je OpenTable Restaurant-id in. Klik anders op Een OpenTable-account maken om er een aan te vragen.
    reserveringsinstellingen aanpassen

Opmerking: de verwerking van je accountaanvraag bij OpenTable kan tot twee werkdagen duren.

8. Nadat je je id hebt ingevoerd, kun je de Sectietitel en Beschrijving personaliseren met je eigen tekst.
  9. Klik op Voorbeeld om te bekijken hoe je klanten het formulier zullen zien.
    klantweergave van reserveringsformulier
  10. Wanneer je klaar bent, klik je op Site publiceren of Publiceren.