Productspreadsheet opmaken als CSV -bestand

Door komma's gescheiden waarden (CSV) -bestanden maken spreadsheetgegevens op als platte tekst, zodat vrijwel elk spreadsheetprogramma deze kan lezen. Je moet je bestaande spreadsheet met productinformatie converteren naar CSV voordat je deze uploadt naar de pagina Producten importeren van de Webwinkel.

1. Open je Microsoft Excel- of Apple Numbers -spreadsheet en kies in het menu Bestand de optie Opslaan als….
  2. Kies de optie waarmee de .csv -extensie aan het einde van het bestand wordt toegevoegd.
    Kies een optie die een CVS -bestandsextensie toevoegt

Opmerking: Als je spreadsheet uitgebreide tekens bevat, zoals de é met accenten in resumé, raadpleeg je Uitgebreide tekenfouten herstellen .

3. Klik op Opslaan.

Opmerking: Als je je productinformatie hebt opgemaakt, kun je productinformatie uploaden naar de webwinkel.